Kvällsposten testar populäraste pizzorna

Reportrarna Javier Abalo och Karin Selåker Hangasmaa,
Foto: TOMAS LEPRINCE
Foto: TOMAS LEPRINCE
Pizzeria Tornet i Malmö hamnade förra året högst upp på Onlinepizzas lista över bästa Malmöpizzeriorna.
Foto: TOMAS LEPRINCE

Det sägs att de är bra för att bota bakfyllor.

Men hur smakar sydsvenskarnas mest beställda pizzor egentligen? 

Kvällspostens testpanel gav sig ut till pizzeria Tornet i Malmö för att testa nyårspizzorna.

Är du fast i samma pizzaträsk, år efter år? Vågar inte testa något nytt, utan alltid kör din specialgjorda kebabpizza med pommes, utan lök? Var det flera år sen du ändrade från Vesuvio till Capricciosa?

Kvällspostens testpanel gav sig ut för att testa svenskarnas absoluta favoriter. Inget krångel med vulkanpizzor, sushipizzor och räk-hittepå. Här har du en sammanställning över de mest beställda pizzorna i Sydsverige, och så här smakar de:


Foto: TOMAS LEPRINCE

Kebabpizzan - 3 getingar

Ingredienser: Tomatsås, ost, vitlökssås, lök, feferoni, kebabkött

Den ser riktigt god ut när den kommer ut, och luktar gott! Bra botten - det är viktigt. Ett plus är den krispiga, men inte alls fräna löken. Men det lite torra köttet är inte alls trevligt – förhoppningsvis är det färskare på årets populäraste pizzadag.

Foto: undefined


Foto: TOMAS LEPRINCE

Capricciosa - 4 getingar

Ingredienser: Tomatsås, ost, skinka, champinjoner

Tornets Pizzeria kan helt klart sin Capricciosa. Osten och skinkan gifter sig perfekt. Det hade blivit en solklar femma om det inte snålats så på champinjonerna. För smaken är det inget fel på.

Foto: undefined


Foto: TOMAS LEPRINCE

Bolognese - 2 getingar

Ingredienser: Tomatsås, ost, köttfärs, lök, vitlök

Om man nu inte älskar bolognese är det här ingen vidare hit. Dessutom måste man äta med kniv och gaffel - saker du inte orkar krångla med när du är bakis. Köttfärsen rinner lätt över när man håller med handen, det är kladdigt och passar bäst på spaghetti.

Foto: undefinedFoto: TOMAS LEPRINCE

Hawaii - 2 getingar

Ingredienser: Tomatsås, ost, skinka, ananas

Jury-Javier avskyr ananas, så vi är inte enhälliga när vi sätter två getingar på Hawaiin. Det hade, utan den detaljen, kunnat bli betydligt högre. Men här har man valt en ganska tråkig burkananas. Visst, den tillför sötma, men noll syrlighet, vilket hade lyft smakerna. I övrigt en klassiker som går hem hos de flesta så länge man gillar ananas...

Foto: undefinedFoto: TOMAS LEPRINCE

Margherita - 5 getingar

Ingredienser: Tomatsås, ost

Klockren bakispizza! Mycket simpel och går hem nästan hos alla, överallt. Här får du mycket av livets goda: Det vill säga ost! Perfekt botten på den här pizzan och osten har en fin nötig eftersmak. Helt förståeligt varför det här är just den här pizzerians storsäljare. Dessutom: Ett perfekt vegetariskt alternativ.

Foto: undefinedFoto: TOMAS LEPRINCE

Vesuvio - 3 getingar

Ingredienser: Tomatsås, ost, skinka

Skiljer sig inte mycket från den förra, men har kött i form av skinka. Helt klart en god pizza, men man saknar capricciosans svamp. Och osten är inte lika framträdande här som skinkan. Det här blir nästan lite tråkigt efter några tuggor. Vi föreslår att du väljer en roligare pizza att fira in det nya året med!

Foto: undefined

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!