Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kvällsposten och MFF
startar nytt cykellopp

Martin Kroon, chefredaktör Kvällsposten, Jiloan Hamad Mff, och Per Nilsson vd i Mff ser fram emot Malmögirot 2014.
Foto: Tomas Leprince

Nu ska Kvällsposten och MFF få hjulen att rulla!

Tillsammans arrangerar vi Malmögirot - ett cykellopp med folkhälsan i fokus.

- Vi vill bjuda på en folkfest för alla cykelentusiaster, säger Kvällsposten chefredaktör Martin Kroon.

MFF:s vd Per Nilsson instämmer:

- Deltagarna ska få njuta av ett vackert lopp i Malmös gröna stadsmiljö.

Allt fler väljer att cykla när de ska motionera. Därför satsar nu Kvällsposten och MFF på ett eget cykellopp - Malmögirot med start 2014.

Konceptet kommer från Göteborg där Gais och Kvällspostens systertidning GT redan i år drar i gång Göteborgsgirot.

- Vi hoppas att GöteborgsGirot ska bli ett stort arrangemang, säger Christer Wallin, ordförande i Gais. Vi har redan över 3000 anmälda till årets event 10-12 maj och vi hoppas nu att konceptet ska bli en succé även i Malmö.

"Praktikt omöjligt"

MFF:s vd Per Nilsson ser fram emot att jobba med Malmögirot.

- När MFF grundades stod det i stadgarna att vi skulle erbjuda alla medlemmar möjlighet att utöva fotboll, säger han. Det är praktisk omöjligt i dag, men tanken att vi ska bidra till folkhälsan finns kvar och det här känns som en mycket spännande möjlighet.

Mycket är ännu i sin linda, det är tex ännu inte bestämt när loppet ska ha premiär. Klart är dock att loppet beräknas bli runt 10 mil långt och att det arrangeras för första gången sommaren 2014.

I samarbete med Svenska Cykelförbundet ska alltså MFF och Kvällsposten jobba för att bidra till en bättre folkhälsa genom cykling som motionsform.

Folkfest

- Vi vill att Malmögirot ska bli Sveriges roligaste cykellopp, en stor folkfest och ett fantastiskt nytt event för Malmö med deltagare från hela landet och även från vårt grannland på andra sidan Öresundsbron, säger Kvällspostens chefredaktör Martin Kroon.

- Just cykling känns helt rätt i dag, populariteten är stor. Vätternrundan såldes slut på en timme, Ringsjön runt är jättepopulärt, norska Birkebeinerittet blev fulltecknat på 23 sekunder, fortsätter Martin Kroon. Nu hoppas vi att Malmögirot ska bli ett bra komplement till de lopp som redan finns.

"Klockrent"

MFF:s vd Per Nilsson

- Jag är själv hängiven cyklist som cyklar minst tre timmar varje söndag. Malmögirot känns klockrent i vår region. Malmö är ju en stad som satsar på cyklister, man beslutade tex nyligen att investera 400 miljoner under sex år på att utveckla stans 47 mil långa cykelvägar.

Fakta om Göteborgsgirot

Göteborgsgirot pågår 10-12 maj. Stadsloppet den 11 maj är ca 7 mil långt och går genom alla stadsdelar, längs gator och torg, parker och grönområden till målet på Ullevi. MTB-loppet på söndagen den 12 maj omfattar två banor om 2,5 mil respektive 3,7 mil. För de lite yngre ordnas dessutom kul aktiviteter i form av ett barnlopp.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!