Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kungligt kul i backen – med hunden Grace

Den mångsidiga danska kronprinsessan är omåttligt populär.
Prins Vincent tillsammans med sin kompis, Border Collien Grace, i den schweiziska skidbacken. Foto: Danska kungahusets på instagram
VIlket hundliv! Eller inte va? Sämre utsikt kan man ju ha. Foto: Danska kungahusets på instagram
Kronprinsessan tog bilderna på hunden Grace, men passade också på att ställa upp som modell. Foto: Danska kungahusets på instagram

Husse åkte nyligen så fort i backen att han skadade axeln. 

Men det hindrar inte den danska kronprinsfamiljens Border collie Crace att njuta av snön. 

Nu delar kungahuset med sig av bilder från det härliga hundlivet i de schweiziska alperna – bakom kameran står kronprinsessan Mary!

Den danska kronprinsfamiljen har bott i schweiziska Verbier sedan årsskiftet. Barnen Christian, Isabella, Josephine och Vincent går på internatskola samtidigt som kronprins Frederik och kronprinsessan Mary sköter sina kungliga uppdrag med den fashionabla skidorten som utgångspunkt.

Tiden i de schweiziska alperna har kantats av skriverier om kronprinsparets lyxstuga i Verbier som de, utan det danska folkets vetskap, haft i sin ägo sedan 2009 då de köpte den för över 14 miljoner kronor. 

För en vecka sedan flyttade fokus från lyxstugan till kronprins Frederiks axel, då han var med om en skidolycka. Han åkte hem till Danmark för operation och nyligen har han berättat vad som gick snett i backen. 

– Jag körde in i en klippa, sa han i torsdags under en invigning av ett akutsjukhus på Jylland. 

Här är kronprinsparet ute och spatserar i Verbier tillsammans med Border collien Grace. Foto: E-PRESS/TT NYHETSBYRÅN

Vilken lycka!

Nu verkar det danska kungahuset vilja fokusera på trevligare saker än dolda lyxtillgångar och dråpliga skidolyckor. Vad är då bättre att slänga fram än en glad hund!

Den fotointresserade Kronprinsessan Mary tog häromdagen med sig tvååriga Border collien Grace ut i skidbacken och lät henne agera modell. Och det gjorde hon med den äran! 

På bilderna som har publicerats på det danska kungahusets officiella instagramkonto syns det hur Grace trivs i snön och med de vackra vyer som alptopparna bjuder på. 

”En hälsning från Schweiz, här njuter Grace livet i bergen och i snön”, skriver kungahuset till Instagram-inlägget. 

https://www.instagram.com/p/B88w1pzAq2o/

Kungahuset + hundar = sant

Den danska kungafamiljen har traditionellt varit hundälskare. 

Drottning Margrethe och hennes avlidne make älskar framför allt taxar och det finns otaliga historier om deras kungliga äventyr. 

2009 löpte till exempel prins Henriks elvaåriga tax Evita amok på slottet och bet soldater. I vanliga fall hade bettet lett till lagens hårdaste straff för hundar, avlivning. Men Evita räddades tack vare kunglig straffrihet.

Fyra år senare var nästa olycka framme när prins Henrik körde över sin sex månader gamla tax Querida med bilen. Olyckan hände under en semester på Gråstens slott och taxen fick åka till djurakuten med brutet bakben.

 Betydligt roligare var det att rapportera om när regentparet samma sommar poserade med fyra av sina barnbarn och alla åtta valparna som Henriks tax Tillia då hade fött.

TV: Vet du vem som är vem i det danska kungahuset?

Så är det danska kungahuset uppbyggt.