Xena in the city

Publicerad
Uppdaterad
 Ibland, när någon frågar om jag är feminist, svarar jag ”nä.., jag är manshatare” – det är ett dåligt skämt som folk i allmänhet har den goda smaken att inte uppskatta. Dessutom är det så, att om något, så är det tvärtom. Generellt i mitt liv har jag haft sämre relationer med kvinnor än med män. Jag vet inte varför det blivit så, men det gör mig ledsen.
Nu när nya Sex and the city-filmen haussas och alla tjejer verkar vurma för Carrie och hennes väninnor känner jag mig utanför. Carrie och hennes väninnor är allt man ska vara; gulliga, feminina, självständiga och humoristiska, men deras samtal tycks mig klaustrofobiskt tråkiga.
Som tur är har jag Xena – krigarprinsessan på DVD – det är ett rejält fruntimmer.

Jenny Maria Nilsson

Fotnot: Sex and the city-filmen har Sverigepremiär på lördag.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag