Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mustafa avslöjas av eget twitterkonto

Utdrag från Omar Mustafas tweets under mars 2010-maj 2011.

TWITTRAT

Utrag från Omar Mustafas tweets under mars 2010-maj 2011.


Al-Aqsa moskén rivs, dess besöker dödas och dess mark ockuperas. Må Allah befria den från förtryckarnas händer.


Palestina - 63 år av ockupation och etnisk rensning. Men misströsta inte, frihetsvågen är nära.


Skicka svenska JAS-plan mot Israel nu! http://bit.ly/iiBf7V #svpol


Bra att FN/NATO vill stå för folkrätten och bekämpa dess brottslingar. Internationellt flygangrepp mot Israel nästa? #svpol


När riksdagen ändå är i gång så tycker jag att man ska ha ett symboliskt erkännande av folkmordet på palestinier 1948 av judiska bosättare...

Omar Mustafa 2.0

Omar Mustafas twitterkonto visar att han är inblandad i flera islamistiska organisationer i Sverige och har deltagit i "islamiska" konferenser utomlands. Denna maktposition - utanför Socialdemokraterna - föranleder ytterligare granskning. Redan ett axplock av hans tweets avslöjar en islamistisk världsåskådning.

"Al-Aqsa moskén rivs, dess besöker dödas och dess mark ockuperas. Må Allah befria den från förtryckarnas händer", twittrar han 2010.

Meddelandet ska inte tolkas bokstavligt - Mustafa måste veta att Israel skyddar de två moskéerna på Tempelberget.

Helgedomen i fråga har kommit att bli en central symbol för den islamistiska kampen. Man hoppas kunna ena umman kring "befrielsen" av moskén och "dess mark", det vill säga området mellan Jordanfloden och Medelhavet. Marken anses för all tid vara helgad åt Allah och hans "nation", som erövrat den från judar och kristna.


Mustafa bekräftar att "ockupationen" inleddes med Israels bildande:

"Palestina - 63 år av ockupation och etnisk rensning. Men misströsta inte, frihetsvågen är nära."

Samtliga tweets om den gröna vågen är positiva.

Islamister menar att Israel är ett invandrarghetto, eller en cancer. De hyser en stark främlingsfientlighet, också mot ickejudiska grupper med en lång historia i regionen - kopterna, till exempel.

Det är sant att många israeliska judar är av europeisk härkomst. Sant är också att ungefär 850 000 judar flydde förföljelser och antijudiska lagar i arabvärlden under 1900-talet. De allra flesta av regionens judar samlades i Israel. Arabvärlden är nästan judefri, och nu vill islamister ta ifrån judarna det lilla land de har.


Strävan efter ett judiskt hemland - sionismen - betraktas av islamister som en judisk-västlig konspiration mot islam. Eftersom de flesta judar inte vill förstöra världens enda stat med judisk majoritet är antisionismen en i stort sett generell antisemitism. Man kan också tala om antisemitism riktad framför allt mot israeliska, amerikanska eller europeiska judar.


Här i Sverige kan islamister försvara judars religionsfrihet, vilket Mustafa gör i ett par meddelanden - angående ett attentat mot synagogan i Malmö, och omskärelse. Det är framför allt stöd för Israel som inte accepteras. Men Mustafa har även försökt hävda att antisemitismen hör historien till och nu ersatts av islamofobin (Tro och politik 1/10 2012). I en tweet anspelar han på konspirationsteorin om judisk makt över USA. Där uttrycker Mustafa sin avund över att Obama skickade ett sändebud för att tala med Ilmar Reepalu. Han gör också reklam för den antisemitiska turkiska filmen "Valley of the Wolves: Palestine".

I samband med sin kritik av att riksdagen erkänt det armeniska folkmordet anklagar Mustafa judar för att ha begått folkmord 1948. Det är lögn som gränsar till jämförelse mellan judar och nazister. Kring Israels grundande användes våld från både arabisk och judisk sida. Den nya staten anfölls av flera arabiska arméer. Många tog för givet att judarna inte skulle klara sig.


Mustafa avstår från att berätta vad som kan hända Mellanösterns judar om "frihetsvågen" väller in över Israel. Men han ger en antydan i uppmaningen att skicka Jas-plan mot landet, och i denna tweet:

"Bra att FN/NATO vill stå för folkrätten och bekämpa dess brottslingar. Internationellt flygangrepp mot Israel nästa?"


Om de brottslingar som angrep oskyldiga den 11 september 2001 har han däremot inte ett ont ord att säga. På minnesdagen för offren - muslimer, judar, kristna och andra - hånar Mustafa väst.