Hudnära

Publicerad
Uppdaterad
Konstnären Jakob Eklund fascinerar Jenny Maria Nilsson på Fotogalleriet Format med en rolig, äcklig och övernaturlig utställning.
Adam gjorde Eva av sitt revben och Jakob Eklund, konstnär bosatt i Malmö, gjorde Pet av sin hud och sitt fett. Nä, det är inte sant. Pet ser ut som något typ av bröst som frigjort sig och flytt från en människas kropp men är ”tillverkad” i Photoshop.
Dock har Pet återvänt till en kropp, Eklunds förmodligen, och vilar nu troget och lojalt intill eller på sin människa.
Fotografierna är både roliga, äckliga och övernaturliga och därför intressanta.
Bildernas vardagliga tråkestetik med taskig digital kvalitet som man ser överallt ställs plötsligt på ända av den där kroppsgrejen.
Idén är enkel men effektiv.
I bildserien finns också foton med namnet finger. De kommer i skymundan av Pet, det lilla kroppsdjuret som är så fult att åtminstone jag känner ömhet inför det.

Jenny Maria Nilsson
kultur@kvp.se

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag