Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kulsprutepolitikern från SD blir avsatt

Foto: Tomas Leprince

SD-politikern Gunilla Schmidt blir nu avsatt som nämndeman vid Helsingborgs tingsrätt.

Enligt Helsingborgs Dagblad valde hon att säga upp sig själv när hon blev kallad till samtal av tingsrättens chef.

I förra veckan skrev Schmidt ett inlägg på Facebook där hon tyckte att någon skulle ställa sig med en kulspruta på Öresundsbron.

Som en kommentar till att ett stort antal flyktingar vill ta sig från Danmark till Sverige skrev SD-politikern Gunilla Schmidt på Facebook:

"Danmark och Tyskland drar ner på dagpengen som asylsökande får men INTE Sverige INTE. Klart att de vill vidare till Sverige. Kan inte någon ställa sig på Öresundsbron med en kulspruta!".

Gunilla Schmidt är ledamot i kommunfullmäktige i Åstorp och har varit nämndeman i tingsrätten i Helsingborg.

När Kvällsposten pratade med henne i samband med inlägget skyllde hon på "tillfällig sinnesförvirring".

- Jag ber så hemskt mycket om ursäkt för vad jag har gjort och jag vill ta tillbaka det. Jag brukar aldrig uttrycka mig på det viset, det blev fel. Jag vill inte diskutera det mer, försvarade hon sig.

Sverigedemokraternas pressekreterare Henrik Vinge förklarade att Gunilla Schmidts inlägg var olämpligt och att kan få konsekvenser för hennes möjligheter att företräda partiet.

Även Helsingborgs tingsrätt har reagerat på uttalandet på Facebook och tingsrättschefen kallade henne till samtal. Men i stället för att gå på mötet sade hon upp sig själv, skriver Helsingborgs Dagblad.

- Då har hon meddelat att hon inte står kvar som lagman och då har hon blivit entledigad, säger Stefan Reimer, chefsrådman vid Helsingborgs tingsrätt till tidningen.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!