Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Var på utryckning – fick rutan krossad

Med krossad ruta kunde polisbilen inte köra vidare.Foto: Polisen
Polisstationen i Hörby.Foto: JENS CHRISTIAN / EXPRESSEN/KVÄLLSPOSTEN

Polisen hade parkerat polisbilen och gått ut på ett larm – då passade någon på att vandalisera bilen. 

Istället för att köra vidare fick polisbilen bogseras bort, och nu jagas de skyldiga.

– Det är naturligtvis förkastligt, säger Rickard Lundqvist, polisens presstalesman i syd.

Det var i Hörby som polisen på onsdagskvällen var ute på ett larm. Vad ärendet gällde vill polisens presstalesman, Rickard Lundqvist, inte gå in på. Men medan polisbilen stod parkerat utanför adressen passade någon – eller några – på att vandalisera den.

I ett uppmärksammat Facebookinlägg skriver Hörbypolisen själva om händelsen.

"Vi, den lokala polisen, prioriterar att närvara i centrala Hörby och att arbeta mot den lokala problematiken i kommunen. Det är också ett önskemål från många Hörbybor, men arbetet uppskattas tydligen inte av alla", skriver polisen i inlägget.

Fick akut larm – rutan krossades

Vidare beskriver polisen att ett antal yngre personer just hade kontrollerats när de fick ett akut larm en bit bort. Polisen sprang dit till fots och lät polisbilen stå. Men när de kom tillbaka hade någon kastat gatstenar på polisbilen – bland annat hade framrutan krossats.

Den fick bogseras bort.

"Med krossad framruta kunde patrullen inte skickas på andra akuta ärenden som de annars behövdes till – i stället fick de vänta på bärgare och att en ny polisbil kunde fås fram", skriver polisen.

Presstalesman Rickard Lundqvist säger att händelsen är förkastlig.

– Om det kommer ett ärende där vi måste ge oss i väg, till exempel kan det vara fara för liv och lem, så kan vi inte hjälpa till eftersom bilen inte är brukbar. Det är bara ett av många exempel på hur allmänheten kan drabbas om det här händer, säger han.

https://www.facebook.com/polisen.i.ringsjobygden/photos/a.132333813606453.24278.101240233382478/867656510074176/?type=3&theater

Vill ha tips från allmänheten

Polisen säger att det inte ska ha funnits något samband mellan larmet och vandaliseringen. 

– Det är ingen som är involverad i det ärendet som kopplas till händelsen, säger Lundqvist.

Nu vill polisen dock ha hjälp med att ta fast gärningspersonen. Via telefonnummer 114 14 kan man berätta om man har gjort iakttagelser eller har tips på något som kan leda till ett gripande.