Kropp identifierad som Göran Lundblad

Publicerad

Kropp som grävdes upp i Norra Förlösa utanför Kalmar i torsdags är den försvunne Göran Lundblad, 63. Det framgår av den undersökning som Rättsmedicinalverket i Linköping nu har genomfört.

Identifieringen skedde genom tandröntgen.

– Obduktionen har gett oss många svar, men av hänsyn till den pågående utredningen behåller vi informationen för oss själva i nuläget, säger Lina Isaksson Funke, informationsansvarig på Polismyndigheten i Kalmar län, i ett pressmeddelande.

Göran Lundblad försvann spårlöst i augusti 2012. Inledningsvis ansågs hans försvinnande vara frivilligt men snabbt väcktes polisens misstankar om att han utsatts för ett brott och en förundersökning om dråp inleddes.

Sedan dess har intensiva sökningar gjorts efter den försvunne Göran Lundblad, bland annat med hjälp av frivilligorganisationen Missing People.

Två personer häktades

Kring midsommarhelgen greps och anhölls två personer, en man och en kvinna i 25-årsåldern, misstänkta för att ha mördat Göran Lundblad.

Båda två häktades några dagar senare på sannolika skäl misstänkta för mord, trots att kroppen efter Göran Lundblad saknades.

Paret nekar till anklagelserna.

Genombrott i spaningarna

Under förra veckan gjorde polisen ett genombrott i spaningarna som då koncentrerades till området Norra Förlösa utanför Kalmar. Vid grävningar i området hittades i torsdags en kropp som antogs vara den försvunne Göran Lundblad.

I samband med identifieringen av kroppen har rättsläkarna även utfört en obduktion. Vad den har gett är dock hemligt.

Helena Sjögren
Helena Sjögren
Magnus Andersson
Magnus Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag