Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Kropp identifierad som Göran Lundblad

Kropp som grävdes upp i Norra Förlösa utanför Kalmar i torsdags är den försvunne Göran Lundblad, 63. Det framgår av den undersökning som Rättsmedicinalverket i Linköping nu har genomfört.

Identifieringen skedde genom tandröntgen.

– Obduktionen har gett oss många svar, men av hänsyn till den pågående utredningen behåller vi informationen för oss själva i nuläget, säger Lina Isaksson Funke, informationsansvarig på Polismyndigheten i Kalmar län, i ett pressmeddelande.

Göran Lundblad försvann spårlöst i augusti 2012. Inledningsvis ansågs hans försvinnande vara frivilligt men snabbt väcktes polisens misstankar om att han utsatts för ett brott och en förundersökning om dråp inleddes.

Sedan dess har intensiva sökningar gjorts efter den försvunne Göran Lundblad, bland annat med hjälp av frivilligorganisationen Missing People.

Två personer häktades

Kring midsommarhelgen greps och anhölls två personer, en man och en kvinna i 25-årsåldern, misstänkta för att ha mördat Göran Lundblad.

Båda två häktades några dagar senare på sannolika skäl misstänkta för mord, trots att kroppen efter Göran Lundblad saknades.

Paret nekar till anklagelserna.

Genombrott i spaningarna

Under förra veckan gjorde polisen ett genombrott i spaningarna som då koncentrerades till området Norra Förlösa utanför Kalmar. Vid grävningar i området hittades i torsdags en kropp som antogs vara den försvunne Göran Lundblad.

I samband med identifieringen av kroppen har rättsläkarna även utfört en obduktion. Vad den har gett är dock hemligt.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!