Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Förbipasserande hittade kroppen utanför Alvesta

Alvesta: En kropp har anträffats i ett skogsparti

En kropp anträffades under tisdagen av en privatperson i ett skogsparti i Alvesta kommun.

Polisen misstänker att kroppen har legat under en längre tid.

– Iakttagelser på platsen gjorde att man valde att inleda förundersökning om mord, alternativt dråp, säger Eva-Lotta Hermansson Truedsson, presstalesperson polisen.

Under tisdagen anträffades en kropp i ett skogsparti i Alvesta kommun. 

– Det är i ett skogsparti utanför Alvesta. Det är inte i direkt anslutning till någon större väg, men närmare än så vill jag inte säga om platsen, säger Katarina Rusin, presstalesperson vid polisen region Syd.

Anledningen till att polisen utreder ärendet som mord, är de iakttagelser som har gjort på platsen. De bedömer initialt att det inte handlar om självmord, skriver Smålandsposten.

– Det finns anledning att anta att ett brott är begånget. Det krävs inte så mycket för att man ska komma upp till den nivån. Det är därför vi inlett en förundersökning om mord. Sedan är det väl inte hundra procent säkert att det är så i slutänden. Det kan vi inte veta, säger Marcus Gustavsson förundersökningsledare vid polisen, till Smp.

Det var en förbipasserande som uppges ha haft legitima skäl att vistas i skogsområdet som hittade kroppen. 

– Det var en privatperson som var i skogen, säger Eva-Lotta Hermansson Truedsson.

Legat en längre tid

Den döda personen tros ha legat där under en längre tid men det är fortfarande oklart hur lång tid det rör sig om. 

En rättsmedicinsk undersökning kommer nu att genomföras för att fastställa identitet och dödsorsak.

– Läget kommer vara lite det samma tills den är klar. Vi får avvakta, säger Eva-Lotta Hermansson Truedsson.

Eva-Lotta Hermansson Truedsson, presstalesperson på polisen.
Foto: POLISEN

Polisen har under tisdagen genomfört en del förhör. Tekniker har också påbörjat sitt arbete och hoppas kunna säkra spår.

– Vi gå igenom området noga. Det kan finnas något kvar om vi har tur. Men med tanke på vind, väder och djur i skogen kan en kropp som hittas där vara illa åtgången, säger Eva-Lotta Hermansson Truedsson.

Vet ni någonting om kön och ålder?

– Att det skulle se ut att vara ett barn har jag inte fått någon information om så det ska vara en vuxen människa, säger Eva-Lotta Hermansson Truedsson. 

Under onsdagen kommer polisen fortsätta den tekniska undersökningen, hålla förhör för att få mer information om platsen hittades. Dessutom kommer man kartlägga försvunna personer.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!