Här hittades den brinnande bilen med en död person i. Foto: Fritz SchibliHär hittades den brinnande bilen med en död person i. Foto: Fritz Schibli
Här hittades den brinnande bilen med en död person i. Foto: Fritz Schibli
Kroppen påträffades i närheten av en av Sveriges lyxigaste golfbanor PGA Sweden national. Polisen utreder i nuläget händelsen som mord. Foto: Sara StrandlundKroppen påträffades i närheten av en av Sveriges lyxigaste golfbanor PGA Sweden national. Polisen utreder i nuläget händelsen som mord. Foto: Sara Strandlund
Kroppen påträffades i närheten av en av Sveriges lyxigaste golfbanor PGA Sweden national. Polisen utreder i nuläget händelsen som mord.  Foto: Sara Strandlund
Så sent som i somras besökte prins Daniel den exklusiva golfbanan i Bara. Foto: Petter ArvidsonSå sent som i somras besökte prins Daniel den exklusiva golfbanan i Bara. Foto: Petter Arvidson
Så sent som i somras besökte prins Daniel den exklusiva golfbanan i Bara. Foto: Petter Arvidson
Här hittades den brinnande bilen med en död person i. Foto: Fritz SchibliHär hittades den brinnande bilen med en död person i. Foto: Fritz Schibli
Här hittades den brinnande bilen med en död person i. Foto: Fritz Schibli
Tekniker jobbade under natten på platsen och den utbrända bilen har tagits i beslag. Kroppen har ännu inte kunnat identifieras. Foto: MIKAEL NILSSONTekniker jobbade under natten på platsen och den utbrända bilen har tagits i beslag. Kroppen har ännu inte kunnat identifieras. Foto: MIKAEL NILSSON
Tekniker jobbade under natten på platsen och den utbrända bilen har tagits i beslag. Kroppen har ännu inte kunnat identifieras. Foto: MIKAEL NILSSON
– Det har upprättats en anmälan om mord, säger Linda Pleym, presstalesman på polisen region syd. Foto: Tomas Leprince– Det har upprättats en anmälan om mord, säger Linda Pleym, presstalesman på polisen region syd. Foto: Tomas Leprince
– Det har upprättats en anmälan om mord, säger Linda Pleym, presstalesman på polisen region syd. Foto: Tomas Leprince

Kropp hittad i brinnande bil

Publicerad

Polisen har hittat en död människa i en brinnande bil i Bara utanför Svedala.

Kroppen påträffades i närheten av en av Sveriges lyxigaste golfbanor PGA Sweden national.

Polisen utreder i nuläget händelsen som mord.

– Skulle det vara något annat än en olycka så är det fruktansvärt eftersom det hände alldeles i närheten av min golfbana, säger Barabon William Marshall, 79.

På torsdagseftermiddagen är mordutredningen öppen – men polisen hittar inget som tyder på brott.

Det var strax efter midnatt som räddningstjänsten fick larm om en bilbrand i Bara.

– Vi åker till platsen och en bil anträffas övertänd och efter en stund anträffas en människokropp i bilen. Det upprättas en anmälan om mord, säger Linda Pleym, presstalesman på polisen region syd.

Tekniker jobbade under natten på platsen och den utbrända bilen bärgade tidigt i morse och har tagits i beslag för vidare undersökning.

Kroppen har ännu inte kunnat identifieras.

Nära golfbanan

Larmet kom 00.12, och den övertända bilen ska ha funnits på en liten väg i närheten av golfbanan PGA Sweden national. Det är en av Sveriges lyxigaste golfbanor, där många av landets största tävlingar hålls. Så sent som i somras syntes prins Daniel spela golf där.

Enligt personal på klubben har grinden alldeles i närheten av fyndplatsen hållits låst hela natten.

En av de boende i området, William Marshall, 79, säger till Kvällsposten.

- Man vet ju väldigt lite just nu. Skulle det vara något annat än en olycka så är det fruktansvärt eftersom det hände alldeles i närheten av min golfbana som jag är med i. Jag kör förbi där två till tre gånger om dagen.

- Om det nu är ett mord så kommer man att prata om det för då händer det ju saker här som man absolut inte vill ska hända.

Hur är det att bo i Bara?

- Jag tycker Bara är underbart att bo i. Det är som en stor park och det är lugnt och fridfullt. Jag cyklar varje morgon sen flera år och det är bara trevliga människor man träffar. Inget våld och ingenting.

Teknisk undersökning

Omständigheter kring vad som har hänt är fortfarande under torsdagsförmiddagen oklart.

– Bilen ska genomgå en teknisk undersökning för att man ska se var branden har börjat och eventuellt kunna skrapa fram registreringsnummer och säkra andra spår. Vi väntar in vad teknikernas rapport kan ge, det kan ta timmar eller dagar, säger Linda Pleym.

Området var under morgonen avspärrat. Polisens tekniker ska ha lämnat platsen vid 05 på torsdagsmorgonen.

Var i bilen har kroppen påträffats?

– Det har jag inga uppgifter om.

Finns det några misstänkta i nuläget?

– Nej, vi fortsätter jobba med det under dagen och ska försöka identifiera kroppen. Det ä ju viktigt för anhöriga att få veta, säger Linda Pleym.

På torsdagseftermiddagen tror sig polisen veta vem den avlidna är.

– Vi är rätt säkra på vem det är och har varit i kontakt med anhöriga till den här personen, säger Paul Nilsson, chef på utredningsenheten i Lund.

Det slutgiltiga beskedet kommer efter rättsläkarens utlåtande. Polisen vill inte gå ut med ålder eller kön på den avlidne.

Mordutredningen är öppen men polisen hittar i övrigt inget som tyder på brott.

– Det finns inget vi har i dag som tyder på att det är ett mord mer än att det är en död kropp, säger Paul Nilsson men påpekar att sånt kan ändras snabbt.

– Det har hänt hur många gånger som helst att vi trott det inte var någonting, sen säger rättsläkaren att den här kroppen har skador som inte är naturliga.

Malin Forsberg
Malin Forsberg
Matias Rankinen
Matias Rankinen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag