Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kronprinsessparets dag i Malmö: ”Engagerade”

Kronprinsessan Victorias outfits genom åren.
Kronprinsessan Victoria och prins Daniel anlände till det anrika residenset i Malmö vid tio-tiden på fredagen.
Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Väl på residenset bjöds det på en informationsstund med inriktning på hur pandemin drabbats Skåne – men också kaffe och frukt.
Foto: TT NYHETSBYRÅN
Smittskyddsläkaren Eva Melander tillsammans med kronprinsessparet.
Foto: TT NYHETSBYRÅN
Innan lunch besökte kronprinsessparet en vårdavdelning på Skånes universitetssjukhus i Malmö.
Foto: TT NYHETSBYRÅN

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel är på besök i Malmö under fredagen.

Schemat är – minst sagt – fullspäckat med besök på sjukhuset, Moderna museet och MFF-akademin.

– Kronprinsessparet har varit väldigt engagerade och ställt många frågor, säger Mikael Ringman, informationsspecialist vid länsstyrelsen i Skåne.

Under fredagen är kronprinsessan Victoria och prins Daniel på besök i Malmö, för att informera sig om coronapandemin.

Schemat är minutiöst och späckat med många hållpunkter. Redan strax efter nio landade kronprinsessparet på Malmö Airport där de välkomnades av landshövdingen Anneli Hulthén för vidare avfärd till det anrika residenset på Stortorget.

I byggnaden från slutet av 1500-talet har kungafamiljen ett eget rum när de bor över, men just denna fredag är kronprinsessparet bara i Malmö över dagen.

Victoria bar dagen till ära en stickad vit kortärmad tröja från H&M-ägda kedjan & Other Stories. Priset för tröjan, som är i ull, är överkomliga 790 kronor. Kronprinsessan tuffade till den söta tröjan med en vadlång läderkjol och svarta stövlar. Prins Daniel var stilig i dubbelknäppt marinblå kostym. 

Victorias topp finns att köpa på svenska butiken & Other Stories.
Foto: PELLE T NILSSON / SPA SPA | SWEDISH PRESS AGENCY

”Ställt många frågor”

På residenset informerades de om pandemin ur skånskt perspektiv. Bland annat den numera välkända smittskyddsläkaren Eva Melander deltog på mötet där det serverades kaffe och frukt.

– Kronprinsessparet har varit väldigt engagerade och ställt många frågor, det har varit bra information skulle jag säga, säger Mikael Ringman, informationsspecialist vid länsstyrelsen i Skåne.

Innan lunch hann Victoria och Daniel med ett besök på Skånes universitetssjukhus i Malmö. Bland annat fick de besöka en intensivvårdsavdelning och träffa en fysioterapeut.

– Jag är imponerad och tacksam över hur regionernas medarbetare har agerat och glad att få detta tillfälle att visa vår uppskattning, säger kronprinsessan Victoria enligt ett pressmeddelande från region Skåne.

Lunchade med sjuksköterskor

Därefter serverades lunch på sjukhusområdet, i sällskap av bland annat region Skånes regiondirektör Alf Jönsson och regionstyrelsens ordförande, toppmoderaten Carl-Johan Sonesson. Men på lunchen deltog även vårdpersonal som arbetat med covid-19-patienter: sjuksköterskor, överläkare och en intensivvårdssjuksköterska.

– De lunchar med en del av dem som har arbetat med pandemin och får berättelser därifrån, det är superintressant, säger Mikael Ringman.

Som om dagen inte redan var välfylld med aktiviteter hann kronprinsessparet också med dels ett besök på Moderna museet med dess överintendent Gitte Örskou, men också en tur till idrottsplatsen på Sorgenfri för att träffa Malmö FF:s fotbolls- och idrottsakademi, samt en andakt i S:t Petri kyrka.

SE FLER NYHETER: Victorias gapskratt efter orden om klassiska klippet

”Mera kött!” • Referensen till klippet från julen 1985