Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kronprinsessans nya jobb – skyddar djuren

Det här är kronprinsessan Mary.
Kronprinsessan Mary har utsetts till president för WWF Världsnaturfonden i Danmark.Foto: PPE
Det danska kungahuset har länge engagerat sig Världsnaturfonden. Under 46 år var prins Henrik president för avdelningen i Danmark.Foto: BERNARD PATRICK / ABACA STELLA PICTURES

Nu ska världens djur skyddas – med hjälp av kronprinsessan Mary. 

Hon har blivit utsedd till president för WWF Världsnaturfonden i Danmark. 

– Vi har bara ett jordklot och vi måste ta hand om den och djuren om våra barn och generationerna efter dem också ska ha en trygg och naturrik värld att växa upp i, säger kronprinsessan. 

Kronprinsessan Mary ligger inte på latsidan. Nu får hon planera in ännu ett hedrande uppdrag i sitt schema. Under måndagsmorgonen presenterades hon som ny president för WWF Världsnaturfonden i Danmark. 

– Vi är mycket stolta över att kronprinsessan har sagt ja till bidra med att skapa uppmärksamhet om arbetet med att säkra en bättre framtid för naturen och djuren, säger Bo Øksnebjerg, generalsekreterare för WWF i ett pressmeddelande.

Mary har följt arbetet med WWF Världsnaturfonden på nära håll. Hennes svärfar prins Henrik hade jobbet från 1972 fram till sin död för två år sedan. 

Kronprinsessan Mary är engagerad i många välgörenhetsorganisationer. Här inviger hon ett boende för barn och unga i Roskilde.Foto: HBGBILD / MEGA

Mary: ”Det är avgörande”

Kronprinsessan är redo att kasta sig över sitt nya uppdrag, som hon tar på största allvar. 

– De projekt som WWF arbetar med över hela världen är viktiga för ansträngningarna att bevara våra skogar, korallrev och mångsidiga djurliv. Det är avgörande att vi i samförstånd hittar nya lösningar på hur människan kan leva i balans med naturen, säger hon. 

Kronprinsessan Mary är också ambassadör för Världshälsoorganisationen WHO. Förra året fick hon stor uppmärksamhet när hon skickade en skarp uppmaning till vaccinationsvägrare.

– Det finns de som inte värdesätter hur viktigt det är att vaccinera sig och därför är med och sprider desinformation och skapar hål i immuniteten. De här hålen kan bidra till stora och hotfulla utbrott, sa kronprinsessan då.

TV: Här välkomnas Köpenhamns pandor – av drottningen

Förra året invigde drottning Margrethe pandornas nya hem – 1300 kvadratmeter stort.