Kronprinsessan Mary fyller 50 år – så blir stora firandet

Kronprinsessan fyller 50 år den 5 februari.
Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN
Kronprinsessan Mary firas i över en vecka.
Foto: PATRICK VAN KATWIJK / STELLA PICTURES
Firandet avslutas med en födelsedagsmiddag på Rosenborgs slott.
Foto: JENSEN S¿REN,,,FREELANCE / SÖREN JENSEN

Kronprinsessan Mary fyller 50 år – och firas som en drottning! 

Festligheterna pågår i över en vecka, och avslutas med en galamiddag på slottet, skriver Svensk damtidning.  

Den 5 februari fyller danska kronprinsessan Mary 50 år. 

Nu avslöjas födelsedagsplanerna, enligt Svensk damtidning. Och planerna är allt annat än blygsamma. Kronprinsessan firas nämligen i över en vecka. Något som tidningen menar är ett tydligt bevis på drottning Margrethes uppskattning av svärdottern. 

Inför födelsedagen blir det två nya utställningar, som ska skildra kronprinsessan Marys liv – både privat och i rollen som kronprinsessa. 

Tillfället till ära hyllas hon dessutom med ett nymålat paradporträtt, och hovet har även tagit fram en officiell ”Mary 50”-logga, skapad av en dansk designbyrå, skriver Svensk damtidning.

Finalen på firandet blir kunglig – med en stor galamiddag på Rosenborgs slott i Köpenhamn.

Nu gäller det bara att coronapandemin inte sätter stopp för festligheterna. Omikronvarianten ökar kraftigt i Danmark just nu.

Under måndagen informerade SSI att det totalt har registrerats 261 omikronfall i Danmark. Vilket är en stigning med 1 350 procent på bara några dagar. I fredags var siffran 18. 

Margrethes relation till Mary

Mary och drottningen av Danmark har i dag en bra relation. Nyligen släpptes Thomas Larsens bok ”Monark og menneske”, inför att drottning Margrethe firar 50 år som Danmarks styrande monark. Och i boken har ingen mindre än drottningen själv skrivit sista kapitlet.

Där avslöjar hon vad hon egentligen tycker om Mary och Frederik, och gör det tydligt att hon känner sig trygg med vilka hon kommer att lämna över tronen till.

– Frederik har vuxit in i sin roll, han gör det väldigt bra, och han har ett utmärkt stöd i sin fru, skriver hon i boken enligt BT.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!