Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Kroksbäcks stjärna rappar på festivalen

"Pojken kämpar ensam, saknar sin mammas famn", rappar Husko Chahrour, som tar hand om studion på Flamman. Delshad Kogi rappar med. I bakgrunden Jwan Kogi, Milot Zeqiri och Hassan. Foto: Mårten Svemark
MALMÖ. Hela Malmö laddar inför årets festival.
I Kroksbäck förbereder fritidsgården Flamman för sin egen stjärnas framträdande. Husko Chahrour från Los Primos ska spela på Malmöfestivalen för andra gången.
I ett blåmålat källarrum sitter fem killar runt ett mixerbord. De sätter på bakgrundsmusik och greppar mikrofonen i tur och ordning. Det är Husko som ska uppträda på festivalen på fredag, men rappar gör de tillsammans. Det är inte kändisskapet som är det viktiga.
– Vi älskar musik, säger Delshad Kogi.
– Man höjer sin röst i stället för att bara sitta hemma och skriva på MSN. Vi är inte med i regeringen, så vi får uttrycka oss genom musik, säger Husko.

Önskar fler skulle bli upptäckta


Uppvuxen på Kroksbäck önskar Husko bara en sak – att fler från området skulle bli upptäckta. Själv har han fått försmak. Spelat på Malmöfestivalen, gjort en musikvideo och är ansvarig för studion på Flamman. Studion som stadsdelen bekostat efter tio års tjat från grundaren och eldsjälen Juan Paez.
– Stadsdelen måste investera i de här ungdomarna, säger Juan.
Han är nöjd med att ha fått studion, och en filmkamera. Men bara för tillfället.
– Idealismen är en sak. Men man måste ha resurserna för att driva det. Jag håller mig lugn nu, men om ett par månader kommer jag tillbaka till stadsdelen med en önskelista.


***

Spelar på fredag


Husko ”Los Primos” Chahrour spelar med Ord upp i Raul Wallenbergparken på fredag runt klockan 21.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!