Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kristofer drog längsta skäggstrået i SM

Hårets skägg. Kristofer Larsson, 34, från Varberg höjer triumferande sin blomsterkvast - han är ny svensk mästare i skägg.. Foto: Ulf Ryd<br>Foto: Ulf Ryd
VINNARHAKOR. Jens Adén kom trea, Iman Khalaf tvåa och Kristofer Larsson vann SM i skägg i Malmö.Foto: Ulf Ryd
JÄMNT SKÄGG. Efter en sluten omröstning hämtade Frida Amundsson urnan med alla röstsedlarna.Foto: Ulf Ryd

Malmö. Kristofer Larsson, 34, från Varberg har Sveriges snyggaste skägg. Han slog ut sina håriga medtävlare när SM i skägg avgjordes på Victoriateatern i Malmö på lördagskvällen.

- Jag kallar skägget för hans 35-årskris, skojar Kristofers sambo Malin Pettersson.

Kristofer och ett hundratal andra håriga herrar anmälde sig och skickade in bilder på sig själva när Madeleine Carlsson från Malmö i våras utlyste sin Skäggfest. En sakkunnig jury valde sedan ut de tio finalisterna.

Sluten omröstning

Omkring 150 åskådare på Victoriateatern deltog i en sluten omröstning där de stoppade ner bilder av sina respektive favoriter i en urna. Exakt klockan 22.42 kulminerade arrangemanget med att snyggaste skägget avslöjades.

Har två barn

Kristofer Larsson är snickare hemma i Varberg och har barnen Ellen, 1, och Sixten, 4, med sambon Malin Pettersson. Malin hävdar att Kristofer lät skägget växa för att han helt enkelt inte hade tid att raka sig medan han renoverade familjens hus.

- Men nu vill jag inte att han ändrar sig, säger hon.

Kungligt skägg

Helt ärligt ser Kristofer mest ut som en svensk kung eller konteramiral från sent 1800-tal. Skägget är tätt och slätt, och mustaschen är stiligt vaxad och tvinnad i ändarna.

Själv säger den nyblivne svenske mästaren i stället att hans inspiratör varit den klassiska "fiskargubben", tavlan med den skäggige mannen med sydväst och pipa som hängt i så många svenska hem de senaste hundra åren.

- Fiskargubben har ett gott skägg. Men jag har inte behövt så mycket inspiration. Framför allt är jag self made, säger Kristofer Larsson.

- Jag vill visa alla som har sagt "ska du inte raka dig snart" att jag klarar av det här.

De tre deltagare som hade fått flest röster under kvällen hade alla ganska prydliga och trimmade skägg. Publiken valde däremot bort alla de jättelika, risiga ZZ Top-lookalikes som tagit sig till final.