Hårets skägg. Kristofer Larsson, 34, från Varberg höjer triumferande sin blomsterkvast - han är ny svensk mästare i skägg.. Foto: Ulf Ryd Foto: Ulf RydHårets skägg. Kristofer Larsson, 34, från Varberg höjer triumferande sin blomsterkvast - han är ny svensk mästare i skägg.. Foto: Ulf Ryd Foto: Ulf Ryd
Hårets skägg. Kristofer Larsson, 34, från Varberg höjer triumferande sin blomsterkvast - han är ny svensk mästare i skägg.. Foto: Ulf Ryd
 Foto: Ulf Ryd
VINNARHAKOR. Jens Adén kom trea, Iman Khalaf tvåa och Kristofer Larsson vann SM i skägg i Malmö. Foto: Ulf RydVINNARHAKOR. Jens Adén kom trea, Iman Khalaf tvåa och Kristofer Larsson vann SM i skägg i Malmö. Foto: Ulf Ryd
VINNARHAKOR. Jens Adén kom trea, Iman Khalaf tvåa och Kristofer Larsson vann SM i skägg i Malmö. Foto: Ulf Ryd
JÄMNT SKÄGG. Efter en sluten omröstning hämtade Frida Amundsson urnan med alla röstsedlarna. Foto: Ulf RydJÄMNT SKÄGG. Efter en sluten omröstning hämtade Frida Amundsson urnan med alla röstsedlarna. Foto: Ulf Ryd
JÄMNT SKÄGG. Efter en sluten omröstning hämtade Frida Amundsson urnan med alla röstsedlarna. Foto: Ulf Ryd

Kristofer drog längsta skäggstrået i SM

Publicerad

Malmö. Kristofer Larsson, 34, från Varberg har Sveriges snyggaste skägg. Han slog ut sina håriga medtävlare när SM i skägg avgjordes på Victoriateatern i Malmö på lördagskvällen.

- Jag kallar skägget för hans 35-årskris, skojar Kristofers sambo Malin Pettersson.

Kristofer och ett hundratal andra håriga herrar anmälde sig och skickade in bilder på sig själva när Madeleine Carlsson från Malmö i våras utlyste sin Skäggfest. En sakkunnig jury valde sedan ut de tio finalisterna.

Sluten omröstning

Omkring 150 åskådare på Victoriateatern deltog i en sluten omröstning där de stoppade ner bilder av sina respektive favoriter i en urna. Exakt klockan 22.42 kulminerade arrangemanget med att snyggaste skägget avslöjades.

Har två barn

Kristofer Larsson är snickare hemma i Varberg och har barnen Ellen, 1, och Sixten, 4, med sambon Malin Pettersson. Malin hävdar att Kristofer lät skägget växa för att han helt enkelt inte hade tid att raka sig medan han renoverade familjens hus.

- Men nu vill jag inte att han ändrar sig, säger hon.

Kungligt skägg

Helt ärligt ser Kristofer mest ut som en svensk kung eller konteramiral från sent 1800-tal. Skägget är tätt och slätt, och mustaschen är stiligt vaxad och tvinnad i ändarna.

Själv säger den nyblivne svenske mästaren i stället att hans inspiratör varit den klassiska "fiskargubben", tavlan med den skäggige mannen med sydväst och pipa som hängt i så många svenska hem de senaste hundra åren.

- Fiskargubben har ett gott skägg. Men jag har inte behövt så mycket inspiration. Framför allt är jag self made, säger Kristofer Larsson.

- Jag vill visa alla som har sagt "ska du inte raka dig snart" att jag klarar av det här.

De tre deltagare som hade fått flest röster under kvällen hade alla ganska prydliga och trimmade skägg. Publiken valde däremot bort alla de jättelika, risiga ZZ Top-lookalikes som tagit sig till final.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag