Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Krishantering på förskola efter dödsolyckan

En pojke i förskoleåldern omkom i går när han blev påkörd av ett tåg utanför Kristianstad. Foto: JENS CHRISTIAN

En pojke i förskoleåldern omkom i går när han blev påkörd av ett tåg utanför Kristianstad.

Under lördagen påbörjades krishantering på den förskola där pojken gick.

Klockan 20.28 larmades polis, räddningstjänst och ambulans skickades till Kulltorp i Nosaby norr om Kristianstad. En pojke hade då blivit påkörd av ett tåg.

En dryg timme senare meddelade polisen att pojken avlidit. 

Olyckan inträffade i närheten av en bevakad järnvägsövergång, men exakt var olyckan inträffade, och hur den gick till är okänt. Pojkens anhöriga ska ha varit med pojken vid olyckstillfället.

Redan under fredagskvällen var bistod personal från räddningstjänsten med krisstöd till som var i närheten när olyckan inträffade.

Stöd genom förskolan

Pojken var i förskoleåldern. Under lördagen påbörjade Kristianstad kommun arbetet med krishantering, först och främst på den förskola där pojken gick.

– Förskolan följer sin plan för krishantering. Förskolechef ringer runt till medarbetare så att de är förberedda inför måndagen. Och förskolechefen har kontakt med pojkens familj, säger Ulrica Capion, Kommunikationsansvarig på Barn- och utbildningsförvaltningen i Kristianstad.

Den krishantering som igångsattes under lördagen ingår i en övergripande rutin för hur kommunen hanterar allvarliga kriser eller olyckor.

– Alla verksamheter har krisplaner för hur man hanterar så här tragiska olyckor. Vi ska vara försiktiga och ha respekt för de drabbade, säger Kenth Olsson, chef för barn- och utbildningsförvaltningen i Kristianstads kommun, till Kristianstadsbladet.