Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Kriminell man tjuvtankade – tyckte det var ”en kul grej”

En 20-årig man tjuvtankade i Värnamo. Foto: ERIK SIMANDER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Nu döms mannen vid Jönköpings tingsrätt. Foto: ALEX LJUNGDAHL / ALEX LJUNGDAHL EXPRESSEN

20-åringen, med kopplingar till Malmös kriminella verksamhet, förfalskade bilens registreringsskylt och tjuvtankade vid en bensinmack.

Senare kunde mannen gripas och uppgav vid förhör han att han hade sett det hela som "en kul grej".

Nu döms mannen vid Jönköpings tingsrätt.

En 20-årig man som ska ha varit delaktig i kriminell verksamhet i Malmö greps av polis, skriver Värnamo Nyheter.

I mars förra året rullade 20-åringen in med en bil med falsk registreringsskylt, på en bensinmack i Värnamo. Det "F" som egentligen stod på registreringsskylten hade han med hjälp av tejp ändrat till ett "E". Någon plan att betala för själva tankningen hade mannen inte. För 533 kronor tankade 20-åringen och körde sedan i väg från platsen.

Bensinstationens personal uppmärksammade smitningen och larmade polis. Polis lyckades slutligen få stopp på mannens fordon, efter drygt 20 minuters körning på E4 norr om Värnamo.

 

LÄS MER: Nya planen mot den grova kriminaliteten

 

"En kul grej"

Mannen menade att han ansåg det vara "en kul grej" att tjuvtanka, trots att han hade med sig pengar för betalning, enligt egen utsago. Han berättade i förhör att han, ihop med några vänner, var på väg till Stockholm i en hyrbil. Enligt Värnamo Nyheter erkände han i förhöret att han hade manipulerat bilens registreringsskylt med tejp, men uppges inte ha sagt någon anledning varför.

20-åringen har erkänt sig skyldig till gärningarna. Han döms nu därför vid Jönköpings tingsrätt för snatteri och märkesförfalskning, ringa brott. Bensinmacken ska ersättas med skadestånd, som täcker kostnaden för den stulna dieseln. 20-åringen dömdes också till dagsböter på 100 á 50 kronor.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!