En 20-årig man tjuvtankade i Värnamo. Foto: ERIK SIMANDER/TT / TT NYHETSBYRÅNEn 20-årig man tjuvtankade i Värnamo. Foto: ERIK SIMANDER/TT / TT NYHETSBYRÅN
En 20-årig man tjuvtankade i Värnamo. Foto: ERIK SIMANDER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Nu döms mannen vid Jönköpings tingsrätt. Foto: ALEX LJUNGDAHL / ALEX LJUNGDAHL EXPRESSENNu döms mannen vid Jönköpings tingsrätt. Foto: ALEX LJUNGDAHL / ALEX LJUNGDAHL EXPRESSEN
Nu döms mannen vid Jönköpings tingsrätt. Foto: ALEX LJUNGDAHL / ALEX LJUNGDAHL EXPRESSEN

Kriminell man tjuvtankade – tyckte det var ”en kul grej”

Publicerad

20-åringen, med kopplingar till Malmös kriminella verksamhet, förfalskade bilens registreringsskylt och tjuvtankade vid en bensinmack.

Senare kunde mannen gripas och uppgav vid förhör han att han hade sett det hela som "en kul grej".

Nu döms mannen vid Jönköpings tingsrätt.

En 20-årig man som ska ha varit delaktig i kriminell verksamhet i Malmö greps av polis, skriver Värnamo Nyheter.

I mars förra året rullade 20-åringen in med en bil med falsk registreringsskylt, på en bensinmack i Värnamo. Det "F" som egentligen stod på registreringsskylten hade han med hjälp av tejp ändrat till ett "E". Någon plan att betala för själva tankningen hade mannen inte. För 533 kronor tankade 20-åringen och körde sedan i väg från platsen.

Bensinstationens personal uppmärksammade smitningen och larmade polis. Polis lyckades slutligen få stopp på mannens fordon, efter drygt 20 minuters körning på E4 norr om Värnamo.

 

LÄS MER: Nya planen mot den grova kriminaliteten

 

"En kul grej"

Mannen menade att han ansåg det vara "en kul grej" att tjuvtanka, trots att han hade med sig pengar för betalning, enligt egen utsago. Han berättade i förhör att han, ihop med några vänner, var på väg till Stockholm i en hyrbil. Enligt Värnamo Nyheter erkände han i förhöret att han hade manipulerat bilens registreringsskylt med tejp, men uppges inte ha sagt någon anledning varför.

20-åringen har erkänt sig skyldig till gärningarna. Han döms nu därför vid Jönköpings tingsrätt för snatteri och märkesförfalskning, ringa brott. Bensinmacken ska ersättas med skadestånd, som täcker kostnaden för den stulna dieseln. 20-åringen dömdes också till dagsböter på 100 á 50 kronor.

Relaterade ämnen
Elvira Lagerström Dyrssen
Elvira Lagerström Dyrssen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag