Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ytterligare en kvinna i barnvåldtäktshärva

Följ senaste nytt i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.
Nu är ytterligare en kvinna misstänkt för övergrepp mot barn.
Foto: Arkivbild

En föskollärarinna i 30-årsåldern och en man i 35-årsåldern är sedan tidigare misstänkta för grova våldtäkter mot barn.

Nu är ytterligare en kvinna misstänkt för övergrepp, skriver P4 Kalmar.

Kvinnan uppges ha en relation till både småbarnsmamman och mannen.

Sedan början av juni i fjol är en småbarnsmamma i 30-årsåldern, från Småland, misstänkt för flera grova våldtäkter och övergrepp mot barn. Hon har även arbetat som förskollärarinna.

Kvinnan har beskrivits som helt normal, glad och positiv, något Kvällsposten tidigare skrivit om.

I en jobbansökan beskrev småbarnsmamman sig som en ”nyfiken medforskande pedagog”.

Jag trivs med min yrkesroll som förskollärare och lär mig något nytt varje dag både av barn och med barn” skrev hon i ansökningsbrevet.

Förskolläraren misstänks för ett stort antal grova våldtäkter av barn
Foto: POLISEN

Var i förhållande

En man i 35-årsåldern är också misstänkt i samma mål för grova barnvåldtäkter och övergrepp. Han och förskollärarinnan hade en relation vid tidpunkten för när de misstänkta brotten ägde rum.

Det var hemma hos mannen i 35-årsåldern som polisen hittade det som som senare skulle avslöja den mycket omfattande utredning av grova sexualbrott mot barn. Mannen blev i slutet av maj i fjol polisanmäld och när polisen slog till mot hans bostad hittades det som skulle komma att göra småbarnsmamman misstänkt.

– Det är ett otroligt omfattande mål, kanske ett av de större när det gäller barnsexbrott i Sverige, har åklagaren Charlotte Genberg tidigare sagt till Kvällsposten. 

Genrebild.
Foto: ALEX LJUNGDAHL

En kvinna till misstänkt

Kvinnan misstänks för 16 grova våldtäkter av barn, två grova sexuella övergrepp mot barn och fyra fall av sexuella ofredande. Mannen misstänks för bland annat 15 grova våldtäkter.

Sexbrotten mot barn har enligt åklagaren begåtts under 2014 men främst under 2015 när förskolläraren levde tillsammans med den misstänkta mannen.

Nu är ytterligare en kvinna, som har en relation till kvinnan och mannen, misstänkt för övergrepp. Kvinnan har blivit tilldelad en advokat men är inte frihetsberövad och hennes brott anses inte lika allvarliga som de andras, skriver P4 Kalmar.

Åklagare Linda Caneus räknar med att åtala mannen och de båda kvinnorna före påsk.

SE FLER NYHETER: Mamma som reste till IS i Syrien dömd till fängelse

Reste med sin tvåårige son – döms till tre års fängelse