Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Vilda biljakten genom Skåne fångas på film

Här försöker bilen skaka av sig polisen.
Flera polispatruller deltog i efterföljandet som tog slut först efter flera mil. En man och en kvinna greps. Foto: MIKAEL NILSSON
Biljakten tog slut i Häljarp. Foto: MIKAEL NILSSON

Polisen skulle kontrollera en bil efter ett mordförsök i Eslöv. 

Då stack bilen i väg – och en flera mil lång biljakt genom Skåne startade. 

– Det var verkligen som i en amerikansk film, säger frilansfotografen Mikael Nilsson som lyckades fånga delar av jakten på film. 

Under måndagskvällen hittades en svårt skadad man utomhus i Eslöv. Han fördes med ambulans till sjukhus och en stor polisinsats drogs i gång för att de skyldiga till dådet.

 – När vi har den här typen av brott gör vi kontroller av olika slag, säger Evelina Olsson, presstalesperson vid polisens ledningscentral för region syd. 

– I samband med att en patrull skulle stoppa en bil valde bilens förare att strunta i polisens uppmaning. Då blev det ett efterföljande. 

Här kör bilen ett extra varv genom rondellen för att försöka skaka av sig polisbilarna.Foto: Mikael Nilsson

Tog ett extra varv i rondellen

Några kilometer bort, vid Gårdstångarondellen, stod Kvällspostens frilansfotograf Mikael Nilsson.

– Plötsligt kommer den silvriga Volvon farande och jag tror först att den ska köra rakt igenom rondellen och hamna nedanför på E22, säger Mikael Nilsson. 

Men föraren parerade den skarpa svängen och försökte skaka av sig patrullera genom att ta ett extra varv i den stora rondellen. Sedan tryckte föraren gasen i botten och försökte desperat skaka av sig polisen som låg precis efter.

Biljakten gick på väg 104 förbi både Örtofta, Kävlinge och Saxtorp innan bilen prejades i Häljarp. Under färden var föraren nära att krocka med andra bilar.

– Hastigheten måste varit närmare 200 kilometer i timmen, det var verkligen en vansinnesfärd som kunde slutat illa, säger Mikael Nilsson.

I Häljarp lyckades polisen få stopp på den silvriga Volvon. Då hade färden gått förbi förbi både Örtofta, Kävlinge och Saxtorp. Foto: MIKAEL NILSSON

”Bland det mest dramatiska”

Två personer, en kvinna och en man greps av polis när jakten var över.

– Det skulle visa sig att personerna i den här bilen inte hade något med mordförsöket i Eslöv att göra, säger Evelina Olsson vid polisens ledningscentral.  

– Mannen som körde blev nervös när polisen ville stoppa honom och körde därför i väg. Han är nu misstänkt för drograttfylleri. 

Mikael Nilsson har upplevt många dramatiska händelser under sin tid som frilansfotograf. 

–Men det här är det mest dramatiska på länge. Oftast kommer vi i medierna till platsen när det är stopp. Här kunde jag följa händelsen i realtid, säger han. 

Ladda ner Kvällspostens nyhetsapp.