Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Vändningen: Erkänner mordet på Mikael, 57

Se inslaget från december förra året.
Två personer misstänks ha mördat Mikael Petersson i Karlskrona.
Foto: Polisen
Enligt uppgifter till SVT Blekinge har 22-åringen erkänt att han slog ihjäl Mikael Petersson med en skiftnyckel.
I den här båten misstänks de två männen ha fraktat Mikael Peterssons kropp till en obebodd ö i Karlskrona skärgård.
Foto: Polisen
Dörren till lägenheten där Mikael slogs ihjäl, enligt åklagaren.
Foto: jens christian
23-åringen.

Utredningen av det misstänkta mordet på Mikael Petersson, 57, i Karlskrona har fått en ny vändning.

En av de misstänkta männen har erkänt att han slagit ihjäl offret med en skiftnyckel – och den andra att han styckat kroppen i badrummet, enligt SVT Nyheter Blekinge.

– Det var bara jag som klarade det, har 23-åringen sagt i förhör, enligt SVT.

Mikael Petersson, 57, försvann i slutet av juli förra året efter att han stämt träff med de misstänkta männen, 22 och 23 år gamla.

I november förra året hittades sedan Mikael Peterssons kvarlevor på ön Varö i Karlskronas skärgård. Enligt åklagare Anna Johansson ska männen ha mördat Mikael Petersson i den lägenhet där de träffades och sedan styckat kroppen. 

22-åringen har sedan tidigare erkänt att han varit delaktig i att omhänderta, transportera och begrava Mikaels kropp. Det var också han som visade vägen till platsen där kvarlevorna hittades. Samtidigt nekade han fortsatt till mord.

Googlade hur man kommer undan med mord

Men i nya förhör har 22-åringen ändrat sin historia.

Nu erkänner den 22-åriga mannen att det var han som slog ihjäl Mikael Petersson med en skiftnyckel. Kroppen ska de sedan ha släpat in i badrummet – där 23-åringen i sin tur ska ha styckat den med en bågsåg och en kniv. 

– Det var bara jag som klarade det, ska 23-åringen sagt i förhör, enligt SVT.

Enligt uppgifter till SVT Nyheter Blekinge är männens vittnesmål samstämmiga om vad som hände.

Utredningen har visat att männen förberedde sig noga. De inhandlade bland annat svart eltejp, desinfektionsmedel och plastsäckar – och googlade efter tips på ”hur man har ihjäl en människa och kommer undan med det”, enligt SVT:s uppgifter.

SVT har sökt åklagare Anna Johansson – som avböjt att kommentera med hänvisning till förundersökningssekretess.

Lämnade blodspår efter sig

Snart väntas rättegång mot de två männen, som kommer att åtalas för mord. Men redan nu har de skickats på rättspsykiatrisk undersökning.

Utöver sina medgivanden lämnade de misstänkta spår efter sig i form av blod från Mikael Petersson. Blodspår hittades i såväl lägenheten – trots att den enligt vittnen blivit ”kliniskt rengjord” av männen dagen efter försvinnandet – och i en träbåt som misstänks ha använts för att transportera kroppen till ön Varö.