Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Man band fast och våldtog sitt offer

Följ senaste nytt i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.
Arkivbild. 19-åringen rövade bort kvinnan till Östra Stranden i Halmstad.
Foto: HALMSTAD KOMMUN PRESSBILD

En 19-årig man misstänks ha rövat bort en närstående kvinna till Östra Stranden i Halmstad.

Där band han kvinnans händer med buntband och krävde att få koden till hennes mobiltelefon. Efter det tvingade han henne till oralsex, enligt åtalet. 

Nu misstänks 19-åringen för flera grova brott – bland annat våldtäkt. 

Den 3 mars i år misstänks en 19-årig man ha tvingat in en närstående kvinna i en bil och kört henne till en avskild plats på Östra Stranden i Halmstad.

Där band han hennes händer med hjälp av buntband och krävde att få koden till hennes mobiltelefon, enligt misstankarna. När hon vägrade utdelade han slag och sparkar mot kvinnans huvud och kropp, enligt åtalet.

Våldet orsakade kvinnan smärta, bulor och yrsel. Därefter misstänks mannen ha hållit en kniv mot hennes ansikte och hotat henne med att hon skulle få lida.

Åtalas för våldtäkt

Kvinnan blev då rädd och tvingades att lämna över sin mobiltelefon och kod till 19-åringen, har hon berättat.

Efter det skar mannen upp buntbanden och tvingade kvinnan att utföra oralsex, enligt misstankarna. Kvinnan uttryckte tydligt att hon inte ville men han fortsatte hota henne och använde våld för att få sin vilja igenom. 

Mannen blev anhållen i sin frånvaro den 5 mars och kunde gripas dagen efter. Han häktades tre dagar senare misstänkt för våldtäkt, grovt olaga tvång och olaga frihetsberövande för händelserna den 3 mars.

Filmade henne naken

Han åtalas även för grov fridskränkning då han mellan 1 augusti 2020 och 3 mars 2021 ska ha trakasserat samma kvinna genom att skriva meddelanden att han ska döda henne och kastat hennes mobiltelefon mot en sten. 

Han har dessutom hotat hennes familj och fotograferat kvinnan när hon var naken i sin bostad med hjälp av en hemlig kamera, enligt åtalet. Han nekar dock till samtliga brott. 

19-åringen misstänks dessutom för att ha rånat en 28-åring i Halmstad under sommaren i fjol. Tillsammans med en 18 år gammal kumpan stal han en mobiltelefon av 28-åringen genom att ta tag i honom och dra ner honom på marken.

Åklagaren vill utvisa

Därefter slog och sparkade männen på offrets huvud och kropp. För brottet åtalas både 19-åringen och 18-åringen för rån. Båda två nekar till brottet. I andra hand åtalas männen för grovt egenmäktigt förfarande. 

Åklagaren yrkar också på att 19-åringen ska utvisas från Sverige och förbjudas att återvända under 15 år. 

SE FLER NYHETER: Föremål kastades från bro – nära träffa Sophies bebis

Sophie känner ett obehag att köra under bron fortfarande, berättar hon i ”Efterlyst”