Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Våldsmannen på Lund C åtalad för brott i Norge

Sent på måndagskvällen larmades polisen om att en kvinna hade blivit knuffad framför ett tåg på Lund station. En man har frihetsberövats av polisen.
Polis kallades till Lund C i måndags kväll – då satt våldsmannen på en bänk och väntade på att gripas.Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Det finns enligt polisen ingen känd koppling mellan 33-åringen och hans offer.Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

33-åringen som i måndags kväll knuffade ner en äldre kvinna framför ett tåg på stationen i Lund misstänks för våldsbrott även i Norge, uppger SVT Nyheter Skåne.

Han åtalades vid Oslo tingsrätt i juni men är ännu inte dömd.

Det var i måndags kväll som mannen tvingade ner en 73-årig kvinna på ett av spåren på Lund C just när ett godståg kom in.

Kvinnan tycks ha varit helt slumpmässigt utvald. Det finns ingen känd koppling mellan henne och 33-åringen.

Hon blev påkörd och skadades svårt men inte livshotande. Mannen satt kvar på en bänk på perrongen och inväntade polisen. Han är anhållen men säger inget i förhör.

Åtalad för våldsbrott

Enligt SVT:s uppgifter åtalades han vid Oslo tingsrätt i juni i år för brott som ska ha begåtts 2016.

Då ska han ha gett sig på tjänstemän inne på polishuset i Oslo – en person har blivit slagen i bakhuvudet, en polis blev skallad och han påstås även ha bitit en arrestvakt i dennes sko.

Två andra personer ska ha blivit slagna i ansiktet. En av dem fick hjärnskakning och ansiktsskador.

Till SVT Nyheter Skåne äger åklagare Henrik Steen att norska myndigheter är kontaktade.

Har kontaktat norsk polis

– Ja, vi har tagit en inledande kontakt för att se vad vi kan få fram. Men vad vi har fått fram är inget jag kan kommentera nu, säger Henrik Steen.

Enligt SVT har dom inte fallit i Oslo tingsrätt.

Den 33-årige mannen sitter nu häktad och ska genomgå en så kallad liten sinnesundersökning, som brukar ta en till två veckor.

Kvinnan vårdas fortfarande på sjukhus för sina skador. Åklagaren planerade att försöka prata med henne under onsdagen.