Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Uppgifter: Mikael, 57, dog av ”trubbigt våld”

Mänskliga kvarlevor efter försvunna Mikael Petersson hittades i början av november. Klippet är från 6 november.
Mikael Petersson, 57, försvann i juli.
Foto: Polisen
Foto: JENS CHRISTIAN

57-årige Mikael Petersson misstänks ha misshandlats till döds med ”trubbigt våld”, enligt uppgifter till SVT Blekinge. 

En av de misstänkta männen samarbetar nu fullt ut med polisen och gjort vissa medgivanden – som bland annat ledda till att Mikael Peterssons kvarlevor hittades. 

– Det är hans egen övertygelse om att är rätt att han gör det, säger Eric Widner, den misstänktes försvarare, till BLT. 

Mikael Petersson försvann i juli år. Efter flera månaders omfattande sökinsatser hittades kvarlevor av hans kropp på Varö i Karlskronas skärgård. 

Två unga män har sedan länge suttit häktade misstänkta för mord. SVT Nyheter har tidigare publicerat uppgifter om att en av de misstänkta männen, 22-åringen, lett polisen till rätt skärgårdsö. 

Nu bekräftar polisen uppgifterna. 

”De uppgifter som mannen lämnat ledde till att Mikaels kvarlevor hittades på en ö i Karlskrona skärgård i början på november”, skriver de i ett pressmeddelande. 

– Enligt min uppfattning är hans uppgifter en bidragande, om inte avgörande, orsak till att man kan få klarhet i denna oerhört tragiska händelse, säger 22-åringens advokat till BLT.  

Han vill inte säga om 22-åringens inställning till misstankarna har förändrats. 

Fortsatta förhör 

Enligt SVT:s uppgifter misshandlades 57-åringen till döds med ”trubbigt våld”. Brottsplatsen ska ha varit den bostad i vilken blodspår tidigare funnits. 

Obekräftade uppgifter säger också att polisen hittat Mikael Peterssons blod i en öppen träbåt. 

Nu fortsätter utredningen med fortsatta förhör med de bägge häktade. 

”I förundersökningen har det genomförts omfattande tekniska och rättsmedicinska undersökningar. Arbetet med att ta fram resultat och analyser från undersökningarna är tidskrävande och är inte färdigt. Förundersökningen förväntas vara klar under våren 2021”, skriver polisen i sitt pressmeddelande. 

Varje år genomförs minst 300 sökinsatser.