Uppgifter: Grovt kriminell pekas ut efter våldsfilmen

Här är omtalade våldsfilmen från Malmö
Polisen misstänker att mannen på bilden är en känd kriminell man i 20-årsåldern som tidigare dömts för misshandel, enligt Kvällspostens källor.
Foto: Polisen

Polisen har tidigare uppgett att det finns en misstänkt i utredningen av det misstänkta överfallet på Helsingborgsgatan i Malmö. 

På en film ser man hur han brutalt och utan förvarning tycks slå en kvinna i huvudet så hon faller handlöst mot gatan.

Misstankarna riktas mot en man i 20-årsåldern som har ett långt brottsregister. Han har tidigare dömts för misshandel, enligt källor.

Det är inte första gången samme man förekommer på filmer som tagits av kriminella i Malmö. Den nu misstänkte mannen finns bland annat med på en film där en tungt kriminell man hotar en person med vapen. 

Polisens utredare som är specialiserade på att undersöka innehållet i mobiltelefoner har kommit fram till att filmen som togs på Helsingborgsgatan i Malmö troligen spelades in någon gång i juni förra året, enligt källor. Samma källor uppger att det är en känd kriminell yngre man i 20-årsåldern som utdelar slaget.

Han har tidigare dömts för bland annat för just misshandel. 

Efter att polisen i mitten av september i år kunde slå fast att det misstänkta överfallet skedde på Helsingborgsgatan i Malmö upprättades en anmälan. Några dagar senare visades filmen i TV3:s Efterlyst.

Enligt polisen är filmen äkta och visar en riktig misshandel.

– Ja absolut, det arbetar vi utifrån, har förundersökningsledare Hanna Hagberg tidigare sagt.

Efter efterlysningen fick polisen kontakt med en kvinna som man tror är samma person som ser ut att bli nedslagen på filmen.

Dömdes till skyddstillsyn

Mannen som misstänks slå ner henne enligt filmen syns tillräckligt tydligt för att polisen ska kunna identifiera honom. Men polisen har också en mobiltelefon som togs i beslag under våren. Mobiltelefonen och dess innehåll ingår som en del i utredningen av ett mord, enligt källor.

Misstankarna mot honom är i det här stadiet svaga. Han har varken hörts eller haft möjlighet att bemöta polisens misstankar.

Han har dömts under en lång följd av år i bland annat Malmö tingsrätt. Han ska enligt en dom från tidigare i år ha kopplats till grov organiserad brottslighet. 

Han har också förekommit och dömts för inblandning i bedrägerier med bank-ID där framför allt äldre lurats och blivit av med stora summor. 

I den senaste domen mot honom konstaterar tingsrätten att brotten han begått skulle ha lett till fängelsestraff om han hade fyllt 20 år när de begicks. Istället dömdes han till skyddstillsyn och att genomgå ett behandlingsprogram.

TV: Se den omtalade våldsfilmen i Malmö