Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ungdomsrånarna sprejade Joakim röd

Här är de vanligaste brotten i Sydsverige 2018
Joakim Winsgård. Foto: Privat

Joakim Winsgård vände bort blicken för en sekund. 

Då sprejades han i ansiktet och de två ungdomarna flydde med hans dyra telefon i handen.

– Jag började jaga dem, men de sprang åt varsitt håll, säger han.

Det var i söndags i förra veckan vid 18.30 som rånet inträffade vid Preem i Sösdala utanför Hässleholm.

Joakim Winsgård skulle sälja en telefon – en Samsung S10+ 512gb – och hans fru hade stämt träff med en person som var intresserad av telefonen.

– Vi väntade vid stationen som vi sa från början, men så ringde de och frågade om vi kunde komma till Preem i stället, säger Joakim Winsgård.

– På vägen dit ser vi två smågrabbar, 15-16 år gamla, stå i mörkret, avsides från macken. Men jag är rätt stor, väger 110 kilo, så jag tänkte: ”Vad ska de här göra mot mig?”

Blev sprejad röd

Väl på plats dök de två ungdomarna upp. Den ene av dem presenterade sig som ”Anton” och de började prata om telefonen.

Till slut frågar en av dem om Joakim Winsgård har kvar kvittot från den nya, dyra telefonen. 

– Jag jobbar i en telekom-butik och köpte telefonen den till mig själv direkt från lagret. Så kvittot finns i systemet. Jag säger att jag mejlar över det i morgon och sträcker mig efter mitt visitkort, så att de ska se att jag är jag, säger han.

Joakim Winsgård släpper garden av för en sekund – och då plockar en av tonåringarna fram en en så kallad våldtäktsspray.

Joakim försöker ducka undan, men lyckas inte helt.

– Han prickar halva huvudet. Det är inte så att jag blir helt utslagen, men det gjorde ont och ögat började rinna, men jag har ju ett öga till och jag slänger ut mig några okvädningsord. Då börjar de springa, de delar på sig men springer åt varsitt håll, berättar Joakim. 

Joakim sprejades röd under rånet.Foto: Privat

Barnen satt i bilen

Joakim Winsgård springer efter, men de unga rånarna lyckas undkomma honom. 

Ungefär samtidigt stöter hans fru på ett gäng andra ungdomar i en A-traktor som hjälper till i söket efter gärningsmännen, utan framgång.

– Eftersom vi hade barnen i bilen fick min fru gå tillbaka och trösta dem medan vi andra sökte. Den yngsta är tre och fattar väl inte riktigt. Men den andra är sju år och han fattar precis, säger Joakim. 

Söker efter gärningsmännen

Inte ens polisen som senare kom till platsen lyckas spåra tonåringarna.   

Polisen har nu upprättat en anmälan om rån och söker efter gärningsmännen. Och nu vill Joakim själv få in tips som kan hjälpa till i jakten på de unga rånarna.

Signalementet på pojkarna är:

Den första pojken är blond, kortklippt och ljus i hyn. Han hade mörka kläder på sig och alldagliga jeans. Joakim beskriver honom som cirka 160-165 centimeter lång och väger 55-60 kilo.

Pojke nummer två har mörkt, medellångt hår och ljus i hyn. Stora glasögon med svarta bågar och något längre: Cirka 165-170 centimeter lång. Han beskrivs vara något smalare än sin kompanjon. 

Ladda ner Kvällspostens app.Foto: Skärmdump