Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Emilia, 20, försvunnen – polisen misstänker brott

Emilia Lundberg.
Foto: Privat
Förutom polis arbetar även organisationen Missing People med att försöka hitta den unga kvinnan.
Foto: JENS CHRISTIAN

Emilia Lundberg, 20, sågs senast utanför sin bostad på fredagsförmiddagen i förra vecka. 

Hon var i sällskap med en person som hade en cykel. Sedan dess är hon spårlöst försvunnen – polisen misstänker att hon förts bort. 

Emilias mamma vädjar till den som kan veta något:

– Om du vet något om Emilia – hör av dig till polisen.

Förutom familjen själva har även frivilligorganisationen Missing people deltagit i sökarbetet efter henne. Senast Emilia sågs var i Tollarp i fredags. Vittnen såg henne lämna sin bostad på förmiddagen tillsammans med en kraftig person med grå jacka eller kappa. Den okände personen hade en cykel utanför huset.

Där upphör spåren efter Emilia, enligt hennes familj. Hon anmäldes försvunnen i lördags.

– Ingen har sett henne sedan dess, säger hennes mamma.

Hon vädjar till den person som var tillsammans med Emilia att höra av sig till polisen eller någon annan som har kännedom om vad som kan ha hänt Emilia.

Fem dagar har hunnit passera och ett konstant sökarbete har pågått. Nu väljer polisen att rubricera om försvinnandet till människorov, eftersom det finns misstankar om att ett brott kan ha begåtts. 

– Vi tror att hon är bortförd. Vi tror inte att hon gått hemifrån och bara är försvunnen. Någon har lurat eller lockat och fört i väg henne, säger Anders Svenson, chef för grova brott på polisen i Kristianstad, till Kristianstadsbladet.

Polisen vädjar om hjälp 

Anders Svensson säger samtidigt till tidningen att det inte ”behöver finnas någon substans” i brottsmisstankarna. Men i nuläget är misstanken att Emilia har blivit bortförd mot sin vilja.

– Är det någon som vet något konkret får man gärna höra av sig och berätta det, säger Anders Svenson.

Kvällsposten har varit i kontakt med Emilias anhöriga, som har godkänt att vi publicerar namn och bild. 

Mamman säger att hon tycker det är viktigt att allmänheten tar del av polisens information och sprider den.

– Om du vet något om Emilia – hör av dig till polisen. Du kan vara anonym, säger hon. 

Lokaltidningen Kristianstadsbladet har också talat med familjen, och till tidningen säger anhöriga att ”det är något som inte stämmer” eftersom Emilia vanligtvis inte är utan sin mobiltelefon flera dagar i följd. 

Missing people har gått ut med en efterlysning på sin hemsida. På Facebook hävdar organisationen att Emilia troligtvis har satt sig på en regionbuss i Tollarp, längs med E22. Men det finns inga upplysningar om vart hon kan ha åkt. 

App