Flickvän tvingad till isbad – kallade henne för ”djävulen”

Följ senaste nytt i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.
Konversation mellan flickvännen och pojkvännen.
Foto: POLISEN

Han tvingade flickvännen att bada isbad med salt i – för att driva ut demonen i hennes kropp. 

Enligt mannen är han själv Gud och hon är djävulen, Lucifers dotter.

I flera år har den 30-åriga mannen misshandlat och kränkt sin sambo, bland annat genom att sätta eld på hennes byxor. 

Nu döms han till två och ett halvt års fängelse. 

Våldet började efter att mannen – som är i 30-årsåldern – släpptes ut ur fängelset våren 2020. 

Mannen satt i fängelse för bland annat misshandel mot sin flickvän. Under sin tid i fängelset skickade mannen brev och vykort till flickvännen han misshandlat. Enligt förhör har mannen ångrat sig och bett om ursäkt flera gånger. Till slut förlät hon honom.

Direkt efter att han släpptes ur fängelset flyttade han ihop med flickvännen i Småland. 

Hon berättar i förhör hur mannen hade förändrats och att de var lyckliga i sitt ”nya liv” – men i slutet av februari 2021 eskalerade det. 

Tände eld på byxben 

En av kvinnans närmst anhöriga berättar i förhör hur mannen började prata om svart magi. Att hennes döde pappas ande fanns i henne. 

– Han sa att han var Gud och att hon var djävulens dotter och en häxa, säger den anhörige i förhör. 

– Hon var tvungen att välja mellan djävulen eller att mördas. 

Vänner och familj vittnade om att kvinnan fått brännmärken efter en cigarett i nacken samt flera blåmärken och svullnader i ansiktet. 

– Vid ett tillfälle har han låst in henne i badrummet i flera timmar. Hon tvingades att stå vänd ifrån honom och hon fick inte vända sig om eller titta. Han sprayade Axe mot hennes byxben och tände eld, säger ett vittne i förhör. 

Förklaringen till att han gjorde så, säger flickvännen i förhör, var att häxor brändes på bål förr i tiden. 

Mannen skickade över 90 mejl till kvinnan.
Foto: Polisen
Kvinnan kallades för en häxa.
Foto: Polisen

Tvingade erkänna prostitution

Förutom den fysiska misshandeln ska mannen även tvingat sin flickvän att erkänna otroheter som inte fanns – otroheter som pojkvännen menar ska ha inträffat flera gånger i veckan. 

Mannen tvingade kvinnan att erkänna att hon är prostituerad – som sedan skulle leda till en polisanmälan, enligt domen. 

– Måste jag tänka... ja han tvingar mig och göra en polis... och hans mamma tvingar mig och göra en polisanmäla på någonting som inte ens hade inträffat, menar på att jag skulle ha varit prostituerad i en organisation. Fick jag sitta och ljuga om en sån sak som jag... för att han får för sig i sitt huvud att det är så här, säger kvinnan i förhör. 

Kvinnan hoppades att pojkvännen skulle bli frisk.
Foto: POLISEN
Mannen har dömts till två och ett halvt års fängelse.
Foto: Polisen

Djävulen fanns i väggarna

Flickvännen beskriver för polisen mannen som manisk och han har menat att hon är en flera tusen år gammal häxa. Han har dragit den slutsatsen bland annat eftersom hon rör på händerna snabbt när hon stressar för mycket. Enligt pojkvännen gör hon så för att göra svart magi och förbannelser på honom. 

Mannen ska också påstått att djävulen fanns i deras väggar. Han ritade runor vid listerna och hängde upp petflaskor med ben. 

Flertalet gånger, ibland flera gånger per dag, tvingade mannen sin flickvän att bada i iskallt vatten med salt. Hon skulle vara helt avklädd och doppa hela kroppen, går att läsa i förundersökningen. Samtidigt satt han på toalettstolen och tittade på henne. Hon skulle också sjunga en ramsa i badet – för att rena den ”smutsiga själen”. 

Döms till fängelse 

Flickvännen fick inte gå upp förrän han hade gett sitt medgivande – oftast mellan 20 och 45 minuter. Gjorde hon inte som pojkvännen sa hotade han med att slå henne. 

I förhör säger kvinnan att hon inte vet om hon ska skratta eller gråta, ”att det är så sjukt och helt absurt”. Att ”hon verkar helt störd när hon säger det men att så har det varit”. 

Nu döms mannen för grov kvinnofridskränkning, olaga frihetsberövande, misshandel och olaga hot. Enligt ett läkarutlåtande bedöms han inte lida av en allvarlig psykisk sjukdom, han döms därför till fängelse i två år och sex månader. 

SE FLER NYHETER: Olyckan som skakade Sverige

TV-REPORTAGE • Teorin: Därför kraschade Lars Vilks bil • Vittnet var först på plats • Ledtrådarna