Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Efter klanbråket i Lund – tre unga män åtalas

Följ senaste nytt i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.
Storbråket i Lund fångades på bild.
Foto: Läsarbild

Tre unga män åtalas för inblandning i det stora klanslagsmålet i Lund där över 50 personer slogs på öppen gata den 6 september i år.

En 23-årig man misstänks för grovt vapenbrott, en 21-årig man för mordförsök och en 19-årig för skyddande av brottsling. 

Det var den 6 september i år som över 50 personer började slåss på olika platser i Lund. 

Slagsmålet började med en konfrontation i ett lägenhetsområde i Lunds östra delar. En kort stund därefter bröt fullt slagsmål ut på en restaurang mitt emot tågstationen i centrala Lund.

Enligt ögonvittnen kastades stolar, bord och skyltar in i restaurangen och på dess uteservering.

Flera personer skadades i bråken och kort efter bråket vid stationen började folk från två grupperingar samlas utanför entrén till Lunds lasarett. 

Högg person i magen

Kort därpå drabbade grupperna samman – och de polispatruller som var på plats hamnade tillsammans med personal och besökare till sjukhuset mitt i ett slagsmål där över 50 personer deltog.

Tre av de inblandade åtalas nu för olika brott.

En av dem – en 23-årig man – misstänks för grovt vapenbrott eftersom då han enligt åtalet i samband med bråken bar en skarpladdad pistol. 

En 21-årig man misstänks för mordförsök eftersom han vid bråket vid tågstationen ska ha huggit en person i magen med kniv. En tredje 19-årig man misstänks för att ha undanröjt samma kniv och misstänks för skyddande av brottsling. 

SE FLER NYHETER: ”Väldigt taggad på valrörelsen”

Helena Nanne: "Väldigt taggad på valrörelsen"