Trakasserade myndigheter – misstänks nu för knivattack

Knivattacken skedde i en trappuppgång i Limhamn.
Foto: Karsten Petersen
Mannen ska tidigare ha hotat och misshandlat myndighetspersoner i Malmö.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Den man som misstänks för mordförsök efter måndagens knivattack i Malmö misstänks tidigare hotat och misshandlat myndighetspersoner.

Han har själv uppgett att han är förföljd och trakasseras av myndigheter, enligt uppgifter till Kvällsposten.

Vid 17.30-tiden i går larmades polis och ambulans till en trappuppgång i Limhamn där en knivhuggen man hittats. Mannen fördes till sjukhus i ambulans.

Senare under kvällen kunde en man gripas, misstänkt för mordförsök.

Enligt uppgifter till Kvällsposten är den misstänkte en man i 40-årsåldern. I fjol åtalades mannen för misshandel, hot mot tjänsteman och övergrepp i rättssak efter att vid olika tillfällen ha hotat och misshandlat flera personer. Bland de personer som mannen hotat och misshandlat fanns personal vid socialförvaltningen i Malmö, som jobbat med mannens ärenden inom socialtjänsten.

Misstänkt psykiskt sjuk

Mannen misstänktes då bland annat för att ha hotat en socialsekreterare som fattat beslut rörande mannen. Förra sommaren ska mannen ha satt sina hot i verket och misshandlat socialsekreteraren på Möllevångstorget i Malmö.

Mannen har flera kontaktförbud utfärdade mot sig, gällande anställda inom socialtjänsten och mannens ex-hustru – som han ligger i vårdnadstvist med.

Enligt handlingar som Kvällsposten tagit del av misstänktes mannen nyligen enligt en utredning lida av en psykisk störning.

Mannen har själv uppgett att han upplever sig vara förföljd och att han är utsatt för trakasserier av bland annat socialtjänsten och Domstolsverket.

TV: Operachefen tar paus – efter anklagelserna