Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tonåring skar huvuden av fågelungar – spred filmen

Tonåringen spände fast fågelungarna och halshögg dem. OBS: Arkivbild. Fågeln på bilden har inget med händelsen att göra.
Foto: NORA LOREK
Filmen skickades till en tjej på Snapchat.
Foto: Shutterstock / Shutterstock

En tonåring filmade när han skar huvuden av fågelungar och skickade till en tjej på Snapchat.

Han har själv erkänt djurplågeriet och förklarat att han gjorde det för att han ”har mycket ilska och det är kul”, rapporterar Blekinge Läns Tidning.

Tjejen fick videon av tonåringen på Snapchat i maj i år. 

Enligt hennes beskrivning visade den hur han använde en yxa och sakta skar huvudet av en fågelunge. Fågeln ska ha legat fastspänd på en stubbe samtidigt som han höll telefonen i ena handen och yxan i den andra, enligt tjejen.

Dessutom skickade han en annan film till henne där flera levande fågelungar syntes i en plastlåda. Han skrev då till henne att han inte bara dödat en utan flera fåglar.

Tjejen som tog emot materialet larmade polisen. Under utredningen har tonåringen erkänt gärningen och vittnet har dessutom kunnat visa upp skärmdumpar av deras Snapchat-konversation som styrker det. Händelsen ska ha inträffat i Östra Göinge kommun.

Misstänkt för misshandel

När polisen frågade varför han skadat ett oskyldigt djur svarade han ”för att jag har mycket ilska och det är kul”, enligt Blekinge Läns Tidning. Till polisen förklarade han också att han hittade fågelungarna i ett bo, att deras föräldrar var döda och att han dödade dem för att de var övergivna.

Tonåringen ställs nu inför rätta. Förutom djurplågeri åtalas han nu även misstänkt för grov misshandel i Näsum. 

I det fallet ska han tillsammans med fyra andra killar ha knuffat omkull en man och delat ut sparkar och slag mot hans huvud och kropp samt hoppat på honom när han låg han på marken, skriver BLT.

Även den misshandeln filmades av en som var närvarande och de misstänkta kunde identifieras med hjälp av filmen och vittnen.

TV: Nedas teckningar visar kvinnoförtrycket i Iran