Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tips om samband mellan morden på Karolin och Jaffar

Polisens bilder på Jaffars misstänka mördare.
Läkaren Karolin Hakim sköts till döds på öppen gata i Malmö den 26 augusti.Foto: Privat / Privat
Den 9 november sköts 15-årige Jaffar till döds på Möllevången i Malmö.Foto: Privat

Polisen har fått tips att morden på läkaren Karolin Hakim och skjutningen av 15-årige Jaffar kan ha koppling, skriver Aftonbladet.

Enligt tidningen arbetar polisen med att utreda informationen. Men en initierad källa med insyn i utredningen säger till Kvällsposten:

– Det stämmer inte. Finns ingen sådan information som utreds.

Kvällsposten har sökt chefsåklagare Pär Andersson som leder utredningen av mordet på Karlin Hakim:

– Jag har ingen kommentar. Det råder förundersökningssekretess, säger Pär Andersson.

Mordet på Karolin Hakim, 31, och mordförsöket på hennes spädbarn och sambon den 26 augusti har tidigare kopplats till att pappan dömts för ett uppmärksammat rån i Danmark, ett straff som han avtjänat. Men inget har framkommit som stöder den teorin.

Karolin Hakim höll sitt barn i famnen när hon blev skjuten till döds.Foto: JENS CHRISTIAN / KVP

I mitten av september häktades en 23-årig man misstänkt för inblandning i mordet. Han släpptes dock i mitten av november, men är fortfarande misstänkt för medhjälp till mord och mordförsök.

Polisen söker två män

15-årige Jaffar sköts till döds på lördagskvällen den 9 november utanför en pizzarestaurang på Möllevången i Malmö. Samtidigt fick hans jämnårige vän livshotande skottskador. Polisen har gått ut med en vädjan om tips från allmänheten om händelsen, de vill få in tips gällande ”två gärningsmän som färdats på en svart damcykel och en vit cykel”.

Jaffar, 15, sköts till döds utanför en pizzeria i Malmö.Foto: FRITZ SCHIBLI / EXPRESSEN/KVP