Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svettig 25-åring greps med pistol på pågatåg

25-åringen hade pistolen i sin väska när han avslöjades av tullinspektörer i Hyllie i Malmö.Foto: Tullverket
Pistolen är en ombyggd startpistol som försetts med ny pipa.Foto: Polisen

En 25-årig man från Helsingborg som greps på ett tåg i Malmö med en skarpladdad pistol hävdar att han stulit vapnet av kriminella i Malmö.

25-åringen avslöjades bland annat av att sin kraftiga svettning.

25-åringen befann sig den 21 januari år på ett tåg som kom från Köpenhamn och hade stannat i Hylle. Strax innan avfärden klev några tullinspektörer på tåget och blev intresserade av honom.

Han vägrade svara på frågor och förklarade att de inte hade rätt att kontrollera honom eftersom klivit på tåget i Hyllie. Samtidigt svettades han rejält och verkade nervös.

Han togs av tåget trots sina protester.

I 25-åringens väska hittade tullinspektören en fullt fungerande pistol. Vapnet är en ombyggd startpistol som försetts med ny pipa, enligt polisen vapenexpert. Den ombyggda pistolen är halvautomatisk.

Letade efter kriminella

Under förhören nekade 25-åringen till det grova vapenbrottet. Han skyller i stället på att han varit utsatt för hot och känt sig tvingad att skaffa en pistol. Samma dag han greps befann 25-åringen sig i Malmö och letade efter kriminella som kunde sälja ett vapen till honom.

Han hittade till slut en person som hade både narkotika och en pistol. Men i stället för att betala för pistolen ryckte han till sig den och skrek att han var polis och sprang från platsen, hävdar 25-åringen för polisens utredare.

Men så gick han på tåget i Hylle och blev avslöjad. 25-åringen är häktad och åtalades i dag. Han riskerar minst två års fängelse.