Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svenskar eldade upp liket av mördad dansk

Här hittades den 39-årige danskes bil efter att han anmälts försvunnen. Han mördades när han skulle hälsa på sin mamma i Skagen
Foto: Google

I maj förra året försvann spårlöst en 39-årig dansk man som sedan tidigare utsatts för mordförsök. Det fanns uppgifter att han hade ett pris på sitt huvud.

På torsdagen åtalades två svenska män, 53 år och 45 år gamla, för att ha mördat honom, skriver EkstraBladet. Männen försökte elda upp hans kropp efter att han skjutits. 39-åringen kan ha levt när han placerades på bålet, enligt dansk åklagare.

Den 39-årige mannens bil, en VW Polo, hittades i maj förra året övergiven på vägen mellan Fredrikshavn och Skagen. 39-åringen var då på väg för att hälsa på sin mamma som är bosatt i Skagen. Kort efteråt anmäldes han som försvunnen av anhöriga.

39-åringen bodde i en husvagn hos 53-åringen och hade sedan tidigare uppgett att han var utsatt för dödshot. Det ska enligt uppgifter hos dansk domstol satts ett pris på hans huvud. Han ska tidigare ha utsatts för ett mordförsök.

Vad som ligger bakom mordet på 39-åringen är ännu oklart. Men den 9 maj ska han skjutits med flera skott med en .357 Magnum revolver. Polisen har hittat mordvapnet. Åklagaren pekar ut båda svenskarna för att ha dödat honom. Det framgår inte av åtalet vem av dem som sköt 39-åringen. 

Däremot anser åklagaren att det är klarlagt att det var den 53-årige svensken som dödade 39-åringens hund.

Beslagtog vapensamling

Efteråt misstänks de två svenskarna ha försökt elda upp 39-åringens kropp. Åklagaren Kim Kristian Kristensen skriver i stämningsansökan att det inte går att utesluta att 39-åringen levde när han placerades på bålet.

Två dagar efter att 39-åringen mördats ska de två svenskarna ha stoppat ned 39-åringens kvarlevor i två tomma oljetunnor, enligt åtalet mot dem.

Den 53-årige svensken hade i sitt hem ett större antal gevär, ammunition och även en pistol.

Hans vapensamling har tagits i beslag och om männen döms ska vapnen säljas för att bland annat täcka skadestånd till 39-åringens anhöriga.