Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Specialgrupp ska lösa dubbelmordet i Arlöv

Foto: Efterlyst/Tv3
Foto: Efterlyst/Tv3
Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

79-åriga Grazyna och 74-åriga Kjell hittades mördade i sitt hem i Arlöv. 

Deras mördare är fortfarande på fri fot.

Nu sätts polisens gärningsmannaprofilgrupp in för att lösa mordet.

Grazyna och Kjell mördades i sin bostad i Arlöv mitt på dagen den 6 oktober. Trots omfattande tekniska undersökningar och mängder av förhör går fortfarande den eller de som mördade det gifta paret fria. Initialt misstänktes ett rånmord men fortfarande snart tre veckor efter mordet är motivet höljt i dunkel. 

Polisen har sedan morddagen knackat dörr i området och hört grannar och människor som vistats i närheten av parets hem.

Specialgrupp

Efterhand har polisen utökat området där man söker potentiella vittnen och detta sker nu bland annat genom att polisen ringer personer boende i detta större område för att få in vittnesuppgifter. 

Nu tar man ytterligare ett steg och kopplar in polisens gärningsmannaprofilgrupp. Gruppen består av särskilt erfarna poliser med specialkunskaper, kriminaltekniker, beteendevetare, rättspsykiatriker och rättsläkare. 

”Den tvärvetenskapliga kompetensen ger nya infallsvinklar och teorier som hjälper de lokala utredarna i det fortsatta utredningsarbetet”, skriver polisen i ett pressmeddelande.

Polisen har även via en åklagare begärt rättshjälp utomlands för att få hjälp med att kartlägga det mördade parets liv.  

Polisen har tidigare berättat att man söker en okänd person som den sista hemtjänstpatrullen mötte i mordplatsens omedelbara närhet.

”Den hemtjänstpatrull som gjorde rutinbesöket hos paret mellan klockan 10:40 och 11:00 mötte en person i anslutning till fastighetens entré”, skriver polisen på sin hemsida.

Ladda ner Kvällspostens app.