Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Smugglaren gömde knark – i sina egna kalsonger

Följ senaste nytt i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.
Sammanlagt 1019,3 gram narkotika hittades i påsen.
Foto: Tullverket
Påsen som hittades i 26-åringens kalsonger.
Foto: Tullverket
Bilen med de två misstänkta smugglarna stoppades i färjelägret i Ystad.
Foto: Tullverket

De två männen rullade av färjan i Ystad och hävdade att de varit i Polen för att köpa byggmaterial och sprit.

Men när tullkontrollanterna kikade ner i den ene mannens kalsonger hittade de över ett kilo narkotika.

De två männen åtalas nu för grov narkotikasmuggling.

26-åringen satt i passagerarsätet när bilen rullade av färjan i Ystad. 

De två männen i bilen hade varit i Polen och besökt byggvaruhus, berättade den 35 år gamla föraren för tullpersonalen. Föraren var pratsam men den 26-årige passageraren var däremot okontaktbar, enligt tullkontrollantens rapport. Kontrollanterna fattade därför beslut om att kontrollera de två männen och deras fordon ytterligare.

Det visade sig vara ett klokt beslut. När 26-åringen kontrollerades upptäckte man att han hade en större plastpåse nedstoppad i kalsongerna. I påsen låg över ett kilo 3-CMC, en centralstimulerande drog jämförbar med amfetamin.

I bilen hittades även en större mängd kontanter i form av en bunt eurosedlar, gömd i ett av bilens hjulhus. Sammanlagt fanns 4 470 euro i sedelbunten.

I bilens ena hjulhus hittades en rulle med över 4 000 euro.
Foto: Tullverket

Erkänner smuggling

Den 26-årige mannen erkände utan vidare omsvep att han haft narkotikan på sig. Varför han gått med på detta kunde han dock inte svara på.

I förhör berättar mannen att han och 35-åringen åkt en tur till Tyskland för att köpa narkotika. Själv hade han konsumerat en ansenlig mängd alkohol under resan, något som enligt vad han uppger i förhör kan ha bidragit till att han gått med på att ha narkotikan i sina kalsonger i samband med gränsöverfarten. 

I förhör berättar 26-åringen att han ”drack öl både på färjan och i bilen”.

26-åringen erkände smuggling direkt när han avslöjades i färjelägret i Ystads hamn.
Foto: Tullverket

I förhör redogör 26-åringen även för hur de två gjort upp med en person om att köpa narkotikan i Polen och sedan frakta den till Sverige. Han uppgav även att han var rädd för att 35-åringen skulle bli arg för att 26-åringen berättat om resan för utredarna.

35-åringen höll en mer strikt linje i förhör. Han har nekat till all kännedom om narkotikan och hävdar att syftet med resan var att kolla efter billigt byggmaterial på byggvaruhus i Polen. Eventuella fynd skulle inhandlas vid ett senare tillfälle, hävdar 35-åringen.

Glömde bort pengarna

En av de få delar där de två männens berättelser om dygnet i Polen dock går ihop gäller 26-åringens alkoholkonsumtion under resan, då även 35-åringen berättar att reskamraten drack en hel del under turen.

På fråga om hur narkotikan hamnade i 26-åringens kalsonger svarar 35-åringen i förhör:

– Det kan jag inte svara på.

Bunten med eurosedlar förklarar 35-åringen med att detta rör sig om ett arv han fått i kontanter, ett arv han förvarat i bilen och sedan glömt bort.

Nu åtalas de två männen för grov narkotikasmuggling. Bland bevisen mot de två männen finns, förutom förhören med de två männen, analyser av den narkotika och de emballage som hittades i 26-åringens underkläder.TV: Polisens nya spår efter Beata – väskan var trasig

Nu söker polisen vittnesuppgifter kring väskan