Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Skulle se på en lägenhet – blev slagen och våldtagen

Så många våldtäkter anmäldes i Sydsverige under 2018.
Paret hade stämt träff på Knutpunkten i Helsingborg för att mannen skulle visa kvinnan en lägenhet.Foto: CSABA BENE PERLENBERG
Mannen gav sig på kvinnan och slog henne både med och utan tillhygge innan hon våldtogs.Foto: TT NYHETSBYRÅN / ANDERS WIKLUND

En småbarnspappa från nordvästra Skåne åtals för rån och grov våldtäkt mot en kvinna utanför Åstorp i början av oktober.

Kvinnan skulle titta på en lägenhet, men kördes ut i terrängen där hon fick en plastpåse över huvudet, blev slagen med en hammare, våldtagen och bestulen.

Mannens DNA fanns under kvinnans naglar – men han nekar till brott.

Enligt åtalet hade småbarnspappan stämt träff med kvinnan på Knutpunkten i Helsingborg fredagskvällen den 4 oktober.

Han skulle visa henne en lägenhet, hette det. Det var viktigt att hon hade med sig handpeng i kontanter.

Paret syns på övervakningsbilder från Knutpunkten. Därifrån kördes kvinnan ut till en avsides belägen plats söder om Åstorp.

Plastpåse över huvudet

Hon slets ut ur bilen och fick en plastpåse nerdragen över huvudet. Mannen satte sig på henne och höll ena handen på hennes hals, den andra över hennes mun och näsa.

Mannen har åtalats vid Helsingborgs tingsrätt för grov våldtäkt. Han riskerar fyra till tio års fängelse.Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG

Hon fick ett slag men lyckades slita sig loss och flydde in i bilen – men drog ut på nytt. Mannen satte sedan sig grensle över henne och slog flera gånger med en hammare.

Därefter utsattes kvinnan för upprepade grova sexuella övergrepp som hon inte kunde värja sig mot. Mannen försvann till sist med de 5 500 kronor som hon haft med sig.

Hittades ute i terrängen

Kvinnan hittades ute i terrängen av en yngre man som larmade polisen. Polishundar hittade plastpåsen hon haft över huvudet och en läskburk med mannens fingeravtryck.

När kvinnan kroppsundersöktes för att samla bevis hittades även mannens DNA under hennes naglar. Han anhölls i sin frånvaro, greps och blev sedan häktad den 15 oktober.

Mannens egen fru är ett av vittnena mot honom.

Kom hem med rivsår

Hon berättar att han kom hem den fredagskvällen med rivsår eller andra skador i ansiktet och att han visade upp en större summa i kontanter.

En undersökning av mannens telefon visar att han medvetet raderat alla samtal och meddelanden han utväxlat med kvinnan.

Mannen nekar till anklagelserna för både rånet och den grova våldtäkten.

Åklagaren hävdar att ”våldet varit av särskilt allvarligt slag”. Om våldtäkten bedöms som grov riskerar mannen fängelse i fyra till tio år.

Våldtäkt – ett allvarligt sexualbrott

Straff upp till 10 års fängelse.