Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Skolanställd krävde nakenbilder av flicka

Följ senaste nytt i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.
Mannen har dömts vid Helsingborgs tingsrätt.
Foto: TT NYHETSBYRÅN

En skolanställd man i 25-årsåldern fick en 13-årig flicka att skicka nakenbilder till honom.

Skolan hade tidigare reagerat på att mannen var extra närgången mot flickor.

Nu döms mannen för sexuellt ofredande och utnyttjande av barn för sexuell posering. 

Det var i april i fjol som en man i 25-årsåldern arbetade på en skola i nordvästra Skåne och fick kontakt med en 13-årig flicka i sitt arbete. 

De började skriva med varandra privat men när skolan fick veta detta satte de stopp och hade ett möte med mannen. Han fick då veta att det inte var okej men efter ett par veckor började de skriva igen. 

Skolan hade då också reagerat på hur mannen var extra närgången mot just flickorna och kunde vara ”kramig”. 

Var rädd att förlora jobbet

Sedan började mannen skicka nakenbilder till flickan och bad om att få nakenbilder tillbaka, vilket hon gick med på då hon var rädd att de annars skulle förlora kontakten, har hon berättat. 

Mannen menar att han inte tvingat flickan att skicka bilderna och att det efteråt känts fruktansvärt fel. Han blev rädd att förlora jobbet och berättade det för flickan också.

Dagen efter att flickan och mannen delat nakenbilder berättade flickan om vad som hänt för sin familj och vänner. Till sist vände hon sig till en annan anställd på skolan. 

När relationen mellan flickan och mannen uppdagades blev han avskedad från skolan. 

Döms för flera brott

Mannen åtalades sedan vid Helsingborgs tingsrätt och har nu dömts för sexuellt ofredande och utnyttjande av barn för sexuell posering. 

Målsäganden har på ett trovärdigt sätt berättat att hon kände sig tvingad att skicka bilder då hon var rädd att mista kontakten med GM om hon sade nej. Målsäganden har enligt tingsrättens bedömning lämnat en detaljerad berättelse som i hög grad framstår som självupplevd”, skriver tingsrätten i sin dom. 

Tingsrätten anser i sin bedömning att mannen använt sitt övertag mot den unga flickan. Mannen döms till villkorlig dom och dagsböter.

SE FLER NYHETER: Ulf Borgström släpps fri med fotboja: ”Jag gör vad jag vill”

”Gryningspyromanen” blir villkorligt frigiven