Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sexutpressaren: Bra att jag blev stoppad

Ella pressades att dela nakenbilder via Instagram
Mannen använde sociala medier för att utpressa kvinnor på sexuella bilder. Arkivbild.
Foto: Adobe Stock
Han är åtalad vid Retten i Esbjerg.
Foto: Google Maps

Den 22-årige mannen utpressade hundratals unga kvinnor och flickor på sexbilder – några av offren var så unga som 11 år.

Han har erkänt gärningarna och uttrycker att han är glad att han blev påkommen.

– Det var bra att jag blev stoppad, sa han under rättegången i danska Esbjerg enligt Ritzau.

22-åringen dök upp vid Retten i Esbjerg på onsdagen efter att ha åtalats misstänkt för sexuell utpressning av 169 kvinnor och flickor, enligt nyhetsbyrån Ritzau.

De utsatta ska ha varit mellan 11 och 21 år gamla. 

Mannen har erkänt gärningarna – och beskrev i rätten i detalj hur han gick till väga för att få kvinnorna att skicka nakenbilder på sig själva.

Använde falsk bild

På ett systematiskt sätt tog han kontakt med nya kvinnor i sociala medier och inledde konversationerna med att ge dem komplimanger. Om motparten då visade intresse skickade han en bild på ett vältränat magparti med ett sexpack.

Magen på bilden var dock inte hans, utan något han hittat på nätet, berättade han i rätten.

Därefter bad han om nakenbilder av kvinnorna som svar, och i de fall då bilder kom på Snapchat tog han en bild av skärmen med en annan kamera. 

Efter det förändrades tonläget helt. På 22-åringens telefon fanns en ordföljd sparad som han återanvände på kvinnorna för att få det han ville ha.

”Okej, lyssna här. Jag har bilder av allt du har skickat. Jag kan så enkelt lägga ut allt. Men om du går med på en överenskommelse raderar jag dem. Du ska bara skicka stygga bilder tills jag är nöjd”, stod det i meddelandet.

”Bra att jag blev stoppad”

Därefter hotade han att göra bilderna offentliga såvida kvinnorna inte skickade nya bilder på sig själva i sexuella situationer.

Han säger att han i flera fall inte kände till åldern på kvinnorna som utsattes, men att han förstår att han har gjort fel.

– Det var bra att jag blev stoppad. Annars tror jag att det hade fortsatt, sa han enligt Ritzau.

TV: Danska polisen om Peter Madsens rymningsförsök