Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ryska minor i Malmö – polisen efterlyser tips

Larmnummer att ha koll på, hit kan du vända dig om olyckan är framme.
Foto: BILDBYRÅN
Minorna hittades på Industrigatan.Foto: Skärmdump / Google Maps

I påsar med kläder hittades en stor mängd ryska minor på Industrigatan i Malmö.

De explosiva varorna misstänks dessförinnan ha förvarats vid en återvinningsstation i Staffanstorp.

Nu efterlyser polisen tips och iakttagelser.

– Det är väldigt, väldigt stora mängder sprängmedel, säger utredningsledaren Anders Larsson.

Den 16 april anträffade polisen en stor mängd sprängmedel på Industrigatan i Malmö. Enligt uppgifter till Kvällsposten rör det sig om ryska minor som hittades i platspåsar bland de insamlade kläderna. Polisen har inte bekräftat uppgiften.

Enligt polisen hade påsarna hämtats från en återvinningsstation i Staffanstorp innan de hittades i Malmö.

Sedan de explosiva varorna hittades har polisen inlett en omfattande insats för att spåra vem som lagt minorna i platspåsarna.

Efterlyser tips

Nu söker polisen iakttagelser från personer som har befunnit sig i det aktuella området i Staffanstorp från den 15 april klockan 14.00 till den 16 april klockan 15.00.

Av särskilt intresse för utredningen är alla iakttagelser på fordon, både större och mindre, samt personer som har setts vid återvinningsstationen på Sliparevägen i Staffanstorp under tidsperioden.

De explosiva varorna upptäcktes efter att klädcontainern vi återvinningsstationen hade tömts. Polisen misstänker att någon har gjort av sig med varorna under tidsperioden.

– Vi måste utgå från att man har haft en bil med sig och dumpat varorna i container då det är en stor mängd som hittades, säger utredningsledaren Anders Larsson.

Utredningsledaren Anders Larsson vill inte än gå ut med exakt hur mycket sprängmedel det rör sig om, inte heller om vilket sorts sprängmedel det är.

– Det jag kan säga är att det är väldigt, väldigt stora mängder sprängmedel, säger Anders Larsson.

Polisen tar tacksamt emot tips på 114 14.