Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Polisen söker tips: Vem spelade in våldsfilmen?

Se omtalade våldsfilmen från Malmö
En man är skäligen misstänkt för det misstänkta överfallet i Malmö.Foto: Polisen
Videon har spridits internationellt.Foto: Polisen

Videoklippet där en kvinna blir till synes misshandlad på gatan i Malmö har väckt starka känslor.

En person är sedan tidigare misstänkt för att ha delat ut slaget.

Nu går polisen ut i TV3:s Efterlyst och vädjar efter tips om personen som filmade förloppet och som hörs skratta och skrika på videon.

Polisen misstänker att filmen som spelades in på Helsingborgsgatan i Malmö är från någon gång i juni förra året, enligt källor till Kvällsposten.

På videon ser man hur en man till synes helt oprovocerat delar ut ett hårt slag mot en kvinna som faller till marken. Klippet har väckt starka känslor även internationellt.

Efter att polisen gick ut med en efterlysning i TV3:s Efterlyst förra veckan identifierades en man som skäligen misstänkt för misshandeln, som polisen bedömer som äkta.

Det handlar om en kriminell yngre man i 20-årsåldern som tidigare bland annat dömts för misshandel, enligt källor till Kvällsposten. Han ska enligt en dom från tidigare i år ha kopplats till grov organiserad brottslighet. 

Hörs skratta och skrika

Nu går polisen ut igen i TV3:s Efterlyst och söker personen som höll i kameran när det misstänkta överfallet fångades på film. Samma person hörs både skratta och skrika på inspelningen. 

Den som känner igen rösten eller vet vem personen är uppmanas av polisen att höra av sig. 

Polisen har varit i kontakt med en kvinna som man tror är samma person som ser ut att bli nedslagen på filmen.

Fanns i beslagtagen telefon

Filmklippet som nu har spridits fanns i en telefon som polisen beslagtog redan i våras. Telefonen ingick då i en utredning om ett annat grovt våldsbrott. Enligt Kvällspostens uppgifter handlade det om en mordutredning. 

Men den gången såg inte polisen filmen, som upptäcktes först under sensommaren.

– Vi går igenom en telefon utifrån till exempel vissa sökord. Om vi utreder till exempel ett mord så är det första vi gör inte att gå igenom filmer och bilder, har Hanna Hagberg, utredare på polisens avdelning för grova brott i Malmö tidigare sagt till Expressen. 

Efterlyst sänds i TV3 klockan 20.00 på torsdagen.

TV: Se omtalade våldsfilmen från Malmö

Här är omtalade våldsfilmen från Malmö