Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Polisen söker nya vittnen som såg Emilia Lundberg

Barndomsvän häktad misstänkt för mord på Emilia
Emilia Lundbergs kropp hittades i Vramsån i Tollarp.Foto: JENS CHRISTIAN
En barndomskamrat till Emilia Lundberg sitter häktad som misstänkt för att ha mördat henne.Foto: PRIVAT

Fredagen den 22 november förra året gick Emilia Lundberg ut från sitt hem i Tollarp. Hon hade röda byxor. Elva dagar senare hittades hon mördad i Vramsån.

Nu söker polisen vittnen som såg henne den dagen.

Emilia Lundberg ska ha gått ut på förmiddagen i riktning mot E22 och Vramsån. Platsen där hon hittades mördad ligger på andra sidan E 22 och enbart ett par hundra meter från huset där hon hade sin lägenhet.

Polisen gick i dag ut med en efterlysning och söker kontakt med personer som den dagen kan ha sett henne i Tollarp och/eller längs med E22 genom Tollarp. 

I utredningen har under en kortare period två personer i Göteborg varit misstänkta för människorov i samband med mordet på henne. De blev delgivna misstankarna sju dagar efter Emilia Lundbergs försvinnande. Den delen av utredningen låg hos polisen i Göteborg. 

Misstankarna mot dem är numera avskrivna av kammaråklagare Kristina Amilon.

Kartlägger sista timmarna

Ett dygn efter att Emilia Lundbergs kropp påträffats anhölls en 20-årig man som varit hennes barndomskamrat. 20-åringen hade samma dag som Emilia Lundberg hittades död varit hos hennes föräldrar och lämnat blommor.

20-åringen är häktad och fortfarande misstänkt för att ha mördat henne. Han nekar till att ha mördat Emilia Lundberg. 20-åringen har genomgått en rättspsykiatrisk utredning och misstänks lida av en allvarlig psykisk störning. 

Polisens efterlysning av nya vittnen ingår sannolikt som en del av kartläggningen av vad Emilia Lundberg gjorde efter att hon gick hemifrån. Varför polisen efter så här lång tid i utredningen behöver ha nya uppgifter vill man inte tala om.

Kvällsposten har tidigare rapporterat att personer såg Emilia Lundberg gå tillsammans med en person med lång rock. Polisen nämner inget om den personen i efterlysningen av nya vittnen.