Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Polisen: Försvunna Mia har hittats död

Danska 22-åriga Mia Skadhauge Stevn har varit försvunnen sedan i söndags. Under torsdagen hittade polisen Mias kroppsdelar i ett skogsområde.
Foto: Nordjyllands polis
Det sista spåret av Mia från en övervakningsfilm från söndagsmorgonen
Foto: Nordjyllands polis

Kroppsdelar från danska 22-åriga Mia Skadhauge Stevn som varit försvunnen sedan söndagsmorgon har hittats, uppger polisen.  

Polisen arbetar med att fastställa den slutgiltiga identiteten, men det är polisens uppfattning att det är Mia, säger de under en presskonferens.

Under torsdagen genomfördes en stor sökinsats efter Mia i skogsområdet Vendsyssel. Mias försvinnande har lämnat flera spår, vilket lett till att polisen sökt i Dronninglund Storskov, uppger polisen på presskonferensen.

De har hittat delar av ett lik i ett avgränsat område i skogen, som enligt polisen har tillhört 22-åriga Mia. 

Som Kvällsposten tidigare har rapporterat är det sista spåret av Mia från en övervakningsfilm från söndagsmorgonen klockan 06.09 där hon syns kliva in i en mörk bil. Mia kom aldrig hem på morgonen och hennes föräldrar larmade omedelbart deras dotters försvinnande. 

En man gripen

Nordjyllands polis tog beslut under tisdagen att gå ut med en efterlysning på Mia i danska medier. Polisen var intresserad av alla iakttagelser som gjorts under söndagsmorgonen mellan klockan 03.00 och 07.00. På bara en dag fick polisen in över 400 tips och kort efter det lyckades de lokalisera en mörk bil som liknar den som syns på övervakningsfilmerna.

– Allmänheten och medier har varit avgörande för att vi snabbt kunnat gå till arrest, säger Frank Olsen under onsdagen vid en presskonferens.

På onsdagen greps två 36-åriga misstänkta för mord. Under torsdagen häktades en av de två männen medan den andre släpptes. 

De båda männen ska vara bästa vänner och känt varandra sedan barnsben.