Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Polisens bilder: Söker åtta efter upploppen

Följ senaste nytt i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.

Malmöpolisen vädjar till allmänheten om hjälp att identifiera personer som misstänks ha deltagit i det våldsamma upploppet på Rosengård i augusti.

Bilder på åtta efterspanade har lagts ut på polisens hemsida.

”Vet du vem någon av personerna på bilderna är, kontakta polisen”, heter det.

Det var på kvällen den 28 augusti som upploppet bröt ut i Rosengård.

Det har beskrivits som en reaktion på Koranbränningen på marken i området tidigare samma dag – som filmades och publicerades på nätet.

Den danske politikern Rasmus Paludan hade nekats inresa till Sverige – men sympatisörer till honom hade ändå lyckats genomföra aktionen.

Första försök i TV3

Det våldsamma upploppet stöddes inte av någon officiell företrädare för de olika muslimska församlingarna i Malmö.

Men deltagarna i upploppet använde händelsen som förevändning för sitt agerande.

För två veckor sedan gjorde Malmöpolisen ett första försök att ta hjälp av allmänheten i arbetet med att identifiera och gripa misstänkta från upploppet.

Då visades bilder på fem personer i TV3-programmet Efterlyst. Förundersökningsledaren, åklagaren Tomas Olvmyr, deltog i studion.

Åtta nya efterlysningar

– Jag har hört ett antal poliser som beskriver det här som något av det värsta de har varit med om, sa han till Efterlyst.

– På det här filmmaterialet så ser vi personer som kastar sten på poliser och mot polisfordon. Man har också kastat sten mot räddningstjänsten.

Från början gick polisen ut med 14 bilder på män som misstänktes vara med i upploppet. Efter publiceringen har utredningen gått framåt, och nu efterlyses åtta män av polis. 

”Nu söker vi identiteten på misstänkta gärningspersoner som fanns på plats i samband med upploppet på Rosengård den 28 augusti i år och som polisen ännu inte lyckats identifiera. Gärningspersonerna är bland annat misstänkta för våldsamt upplopp.”

Se filmen: Här kastar 31-åringen sten mot polisen i Malmö:

Här kastar 31-åringen sten mot polisen i Malmö.