Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Polisen: Bandidos har etablerat sig i Blekinge

Det här är Bandidos
Magnus Bergman, lokalpolisområdeschef för Karlskrona och Ronneby.Foto: SVEN LINDWALL
Bandidos är enligt polisen ett nätverk för mycket grov kriminalitet.Foto: STELLA PICTURES

Mc-gänget Bandidos håller på att etablera sig i östra Blekinge.

Medlemmar med Bandidos-jackor har synts öppet i Karlskrona och Ronneby – och bilder på dem delas på sociala medier.

Bandidos är ett av de största kriminella mc-gängen i världen. Enligt polisen handlar deras verksamhet om att tjäna pengar, i första hand genom narkotikabrott och våldsbrott. Flera av klubbens medlemmar är dömda för grova brott.

Enligt uppgifter till BLT har flera Bandidos-medlemmar nyligen visat upp sig med sina västar i Karlskrona centrum och på en restaurang i Ronneby.

Polisen bekräftar att Bandidos har etablerat sig i östra Blekinge.

– Det stämmer att de etablerat sig här, det har vi också noterat. Vi har valt att inte gå ut med exakt var, det vill vi behålla oss för oss själva, säger Magnus Bergman till BLT.

Bilder på sociala medier

På sociala medier har en Bandidos-klubb i Värnamo lagt upp bilder på nya medlemmar, som säger sig vara medlemmar i Parakel MC. De har svartvitt emblem som indikerar att de ännu inte är fullvärdiga medlemmar av Bandidos, enligt tidningen.

En bild visar även en samling personer med västar i rött och guld och svartvitt.

– De personerna som är med på bilderna känner vi till och vi arbetar med detta. Det är traditionellt polisarbete med spaning och utredning, vi arbetar med ett brett perspektiv, säger Magnus Bergman.

TV: Bönder attackeras av aktivister: ”Obehagligt”

LRF om attackerna mot grisbönder: ”Djupt obehagligt”