Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Polischef skickade hem släkting efter bilkrock

LIVE-TV: Senaste nyheterna med Expressen TV.
Polishuset i Helsingborg.
Foto: LUDVIG THUNMAN
Polischefens släkting nisstänktes vara inblandad i olyckan.
Foto: Polisen
En mur demolerades i krocken.
Foto: Polisen

Sven Holgersson, polischef i Helsingborg, utreds internt. Anledningen är hur han agerade vid en trafikolycka där en släkting till honom misstänks ha varit inblandad.

Enligt uppgifter till HD skickade han i väg släktingen från platsen och uppges ha ifrågasatt kollegernas arbete när de samlade bevis.

– Jag agerar alltid proffsigt så att jag vet att jag alltid har klart för mig när jag gör någonting. Jag har ingenting att varken dölja eller förneka eller erkänna, säger Sven Holgersson till HD


Den här artikeln går att kommentera. När du har läst får du gärna dela med dig av dina tankar längst ner.

En natt i början av juni körde en vit stadsjeep in i en stenmur på en villagata i Helsingborg. Bilen fortsatte färden och krockade med en parkerad Volvo tio meter längre bort. 

Vittnen kunde se hur två unga personer lämnade bilen springande. Efter en stund kom de tillbaka och började leta efter något i bilen. Vid det laget hade grannar samlats på gatan, många hade väckts av den kraftiga smällen. 

Enligt Helsingborgs Dagblad, som har var först med att skriva om händelsen, uppger vittnen att de båda visade tydliga tecken på berusning och luktade alkohol. 

Genom att låna en telefon tog en av personerna vid bilen kontakt med SOS Alarm och hävdade då enligt vittnen att han är bekant med stadens polischef Sven Holgersson. Det skulle visa sig att de är släkt, det framkom också att han är minderårig. 

Sven Holgersson är polischef i Helsingborg.
Foto: JOHAN NILSSON/TT

Kom till platsen

Sven Holgersson bor i närheten och kom till platsen innan både räddningstjänst och polispatrull hade nått fram. Sedan inträffade, enligt HD:s genomgång av händelsen, flera saker som många av de inblandade reagerade på. 

Holgersson tog släktingen och hans 18-årige kamrat åt sidan. Han lät dem sedan gå därifrån. 

Han var närgången när polispatrullen gjorde sin första utredning på olycksplatsen. Han ifrågasatte också kollegernas arbete när de samlade bevis. 

Han ställde frågor om händelsen till minst ett av vittnena.

Flera av de inblandade är i utredning kritiska till hur allt sköttes på platsen. 

Misstankarna mot Sven Holgerssons släkting har skrivits av. 

Men Sven Holgersson utreds fortfarande och ”Gruppen för skiljande och disciplinärende i polisregion Syd” ska nu ta beslut om ärendet ska gå vidare till polisens personalansvarsnämnd.

Sven Holgersson bekräftar för HD att han var på platsen och att han skickade i väg släktingen och hans kamrat. Men han vill inte prata mer om utredningen mot honom innan den är klar. 

Kvällsposten har sökt Sven Holgersson för en kommentar. 

TV: Fler nyheter från Sydsverige

Karolin Hakims mamma om sista mötet: "Jag pussade och kramade henne".

KOMMENTERA ARTIKELN

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Expressen möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till expressen.se. Expressen granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Läs mer om kommentering här.