Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Polis sköt skarpt - rakt in i damernas omklädningsrum

LIVE-TV: Senaste nyheterna med Expressen TV
Polisen sköt skarpt i damernas omklädningsrum
Foto: BILDBYRÅN

En polisman i Lund får löneavdrag efter att av misstag ha avlossat ett skott in i damernas omklädningsrum när han övade inför ett skjutprov, rapporterar Sydsvenskan.

Händelsen inträffade i början av maj då mannen befann sig i herrarnas omklädningsrum, på andra sidan väggen. Där tränade han framför spegeln på att dra vapnet ur hölstret och sedan avfyra. Innan mannen började öva hade han försäkrat sig om att pistolen var tömd på ammunition.

Olyckan inträffade efter att mannen laddat om pistolen och var på väg att lämna omklädningsrummet. Han bestämde sig då för att öva mer men hade glömt bort att vapnet var laddat. Ett skott gick av och kulan gick igenom både spegeln och väggen och fortsatte in i damernas omklädningsrum. Ingen skadades dock.

Polisregionen har skickat ärendet till personalansvarsnämnden med rekommendation att ge mannen ett mindre löneavdrag som disciplinåtgärd efter händelsen.

Rättat: I en tidigare version fanns en felaktig uppgift om påföljden för polismannen.

Se mer:

Dansk polis reagerade när corona-restriktionerna var som hårdast