Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Misstänkt knarklangare anmäler polis för förtal

Här är de vanligaste brotten i Sydsverige
En polis i Skåne har anmälts för grovt förtal och tjänstefel av en misstänkt knarklangare.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

En polis som är vittne i en rättegång mot misstänkta knarklangare har anmälts för grovt förtal och tjänstefel av en av männen som står åtalad.

Polismannen har i ett visst sammanhang fällt omdömen om den åtalade mannen men också andra misstänkta.

Polismannen arbetar inom polisregion Skåne och har en lång framgångsrik karriär. Han anses vara både skicklig och omdömesgill. Men nu anklagas han för att i ett visst sammanhang ha gjort uttalanden som en av de åtalade anser vara grovt förtal men också tjänstefel.

Enligt en handling som lämnats in till en tingsrätt i Skåne upplyser den åtalade mannens försvarsadvokat domstolen om anmälan mot polismannen.

I handlingen står bland annat att polismannen namnger och beskriver de misstänkta, och särskilt den man som gjort anmälan, på ”ett sätt som uppenbarligen har varit ägnat att peka ut honom som brottslig och klandervärd i sitt levnadssätt”.

”Avvaktar utredningen”

Den åtalade mannen anser också att polismannen brustit i objektivitet. Därför bör domstolen ta ställning till om polismannens och andra polisers vittnesmål är tillförlitliga, skriver den åtalade mannens advokat.

Kvällsposten har sökt mannens försvarsadvokat för en kommentar utan framgång.

Anmälan mot polismannen har lämnats till Särskilda åklagarkammaren, enligt handlingen som försvarsadvokaten skickat till tingsrätten.

– Jag har ingen kommentar och avvaktar Särskilda åklagarkammarens utredning, säger polismannen till Kvällsposten.

FLER NYHETER: Så valdes platserna ut till ”Tunna blå linjen”