Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Polis åtalas för kaffestöld – efter kollegernas fälla

Här är de vanligaste brotten i Sydsverige
Polisen nekar till brott och därför har det nu gått till åtal.Foto: PEO MÖLLER / KVP
Åtalet gäller en stöld av ett Zoegas-paket värt 38 kronor.Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / MEDIABILD/IBL

Gång på gång försvann kaffe från polisstationen i Kronobergs län och ingen förstod varför.

Till slut gillrade poliserna en fälla – och fick fast en kollega som nu åtalas misstänkt för stöld, skriver Smålandsposten.

Den 13 augusti hade polisstationen i Kronobergs län åtta kaffepaket. Dagen efter fanns bara sex kvar.

Det var inte första gången paket med Zoegas-kaffe försvunnit från arbetsplatsen. Till slut tröttnade personalen, och för att komma åt tjuven började en av dem markera de inköpta kaffepaketen med en svart penna. 

”Det syns inte vid första anblick men det är ju det som är meningen”, förklarade en polisinspektör för en av sina chefer enligt Smålandsposten.

Värt 38 kronor

En semesterledig polis visade sig ha varit på stationen den 13 augusti och blev snabbt misstänkt. Efter det genomfördes en husrannsakan i hens bostad – där ett av paketen hittades.

– Det var viktigt att få fram ett paket som var märkt för att bevisa att det kom ifrån arbetsplatsen, säger chefsåklagaren Lena Kastlund på Särskilda åklagarkammaren i Malmö till SMP.

Polisen, som har över 30 års erfarenhet av polisyrket, åtalas misstänkt för stöld men nekar till brott. Polisens egen förklaring är att hen lånade kaffet för att lämna tillbaka det senare. Det misstänkta stöldgodset som åtalet avser är ett paket Zoegas värt 38 kronor.

Den åtalade polisen jobbar fortfarande kvar.

Mats Larsson om fartygskrocken: ”Det är väldigt, väldigt smalt”